Honvéd–Craiova: a magyar fél is megkapta a több tízezer eurós büntetést

MTI 2019. augusztus 26., 21:58

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) etikai bizottsága 30 250 eurós pénzbüntetéssel és részleges stadionbezárással sújtotta a Budapest Honvéd labdarúgóklubját a román Universitatea Craiova elleni Európa-liga selejtezős párharcon történtek miatt.

A botrányos meccs Fotó: Nicolae Badea/Agerpres

A kispesti egyesület hivatalos honlapja szerint az UEFA döntése értelmében a következő hazai nemzetközi mérkőzésen egy 4000 férőhelyes részt le kell majd zárnia a Honvédnak, amely a pénzbüntetés nagyobb részét,

20 ezer eurót a rasszista megnyilvánulások, 5250 eurót a csapat nem megfelelő viselkedése miatt, további 5000 eurót pedig rendzavarásért kapott.

A Honvéd emlékeztetett rá, ez az eljárás nem azonos a klubnak azzal a fellebbezésével, amely során személyes meghallgatást kértek az UEFA-tól a Romániában történtek miatt. Mint írták „erről egyelőre még nem kaptunk tájékoztatást”.

{K1}

A kispesti együttes tizenegyespárbajban bukta el az Európa-liga-selejtezős párharcot, az augusztus 1-jén rendezett romániai visszavágó 120. percében, miközben a játékosok egymással „kakaskodtak”, a játékvezető közvetlen közelében felrobbant egy pályára bedobott hanggránát. Emiatt több mint fél órát állt a játék, a tizenegyeseket pedig a negyedik játékvezető felügyelete mellett rúgták a játékosok.

A Honvéd óvást nyújtott be a mérkőzés után, ezt az UEFA elutasította, a kispestiek azonban fellebbeztek. A Craiova 60 ezer eurós pénzbüntetést kapott az európai szövetségtől, amely akkor arról is döntött, hogy a román együttesnek három nemzetközi hazai mérkőzését zárt kapuk mögött kell játszania. A román csapat a harmadik fordulóban az AEK Athénnal szemben búcsúzott.

{A}