Negyvennyolcan utaztak egy furgonban – videó

Bíró Blanka 2019. augusztus 26., 18:34

Néhány nap leforgása alatt kétszer is törvénytelen személyszállításon értek tetten gépkocsivezetőket a Kovászna megyei rendőrök. A teherszállító furgonokban nemcsak néhány személy, hanem több tucat utazott.

Képernyőfotó az esetről a Facebookon megosztott videóból

Az első esetben a meglepett rendőrök

48 személyt szállítottak ki a gépkocsiból, a második furgonban pedig 24-en utaztak a teherszállításra kialakított hátsó részben.

Mădălina Ghirdă, a Kovászna Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjének tájékoztatása szerint augusztus 20-án kora reggel egy rutinellenőrzés során állították meg a 11-es országúton az első furgont, amelyben a 31 éves gépkocsivezetőn kívül a járműben még 48 személy utazott. 

A sofőrt megbírságolták törvénytelen személyszállításért, és hat hónapig nem használhatja a járművet, amelynek most a rendszámtábláját is bevonták.

{A}

Ám nem ez volt az utolsó eset, amikor egy járműbe több tucat személyt bezsúfoltak. Augusztus 24-én, szombaton ismét tetten értek egy hasonló járművet. Szintén reggel a Sepsiszentgyörgy–Kovászna útvonalon állítottak meg egy kisteherautót,

az első ülésen a 63 éves gépkocsivezető mellett ketten utaztak, ám hátul, az áruszállításra kialakított térben még 24 személyt találtak.

A gépkocsivezetőt megbírságolták, és ezzel a járművel sem lehet közlekedni hat hónapig – tájékoztatott a rendőrségi szóvivő.