Játék nélkül nyerhetett volna a Sepsi OSK, de inkább sportszerű volt – hálából jutott egy kifütyülés is

Horváth Bálint Ottó 2019. augusztus 26., 17:42

Zöldasztalnál 3–0-ra megnyerhette volna az újonc Academica Clinceni elleni idegenbeli mérkőzését a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK, de mégsem élt ezzel a lehetőséggel, a pályán pedig 1–1-es döntetlent ért el. Sportszerűségből jeles, amit a végén nem viszonoztak a hazai szurkolók.

Megváltoztatott helyszínen, Giurgiuban találkozott a két együttes Fotó: Facebook/Sepsi OSK

Az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 7. fordulójában a Sepsi OSK szombaton kora délután Giurgiuban játszott a pályaválasztó Ilfov megyeiek ellen, akiknek saját stadionjuk nem alkalmas az 1. ligás találkozók lebonyolítására.

{K1}

A mérkőzést azonban az eredeti program szerint Voluntari-ban kellett volna megrendezzék, csakhogy

a bérlő Academica Clinceni és az FC Voluntari vezetői nem jutottak egyezségre, így a Sepsi OSK ellenfele új helyszínt kellett találjon.

Végül Giurgiura esett a választás, azonban a helyszín megváltoztatását kevesebb mint tíz nappal a meccs előtt közölték a háromszékiekkel, így a szabályzat szerint a Sepsi OSK ellenállhatott volna, és ebben az esetben játék nélkül 3–0-ra megnyerhette volna a mérkőzést. De nem ezt tette, hanem

sportszerűségből jelesre vizsgázott, és elfogadta az Academica döntését, még azzal a nehézséggel is, hogy a találkozó időpontjában nagy hőségben kellett játszani.

{A}

Az 1–1-es döntetlennel zárult mérkőzésen a „házigazda” Clinceni szurkolói viszont mégsem voltak hálásak, hiszen a végén, amikor a sepsiszentgyörgyi játékosok összegyűltek és saját drukkereikkel elénekelték a székely himnuszt, kifütyülték őket.

Utolsó helyeken a bukaresti csapatok

Nagy zakót kapott Medgyesen az FCSB az 1. Liga vasárnapi játéknapján, amelyen sorozatban ötödik bajnoki meccsét veszítette el, 4–0-ra kapott ki a Gaz Metantól, és ezzel lecsúszott az utolsó előtti helyre. Mögötte már csak a rivális Bukaresti Dinamo található, amely a 7. forduló hétfő esti zárómérkőzésén a Nagyszebeni Hermannstadt csapatát fogadja.
Labdarúgó 1. Liga, 7. forduló:

Academica Clinceni–Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK 1–1 (1–1),
Kolozsvári CFR–FC Botoșani 4–1 (3–0),
Jászvásári Poli–Chindia Târgoviște 2–2 (2–1),
Universitatea Craiova–Astra Giurgiu 1–0 (0–0),
FC Viitorul–FC Voluntari 4–0 (1–0),
Medgyesi Gaz Metan–Bukaresti FCSB 4–0 (1–0).

Hétfő, 21 óra:
Bukaresti Dinamo–Nagyszebeni Hermannstadt.

{S1}