Két idegenlégióssal és egy hazai játékossal lett teljes a Sepsi-SIC kerete

Székelyhon 2019. augusztus 26., 14:15

Három újabb leigazolt játékossal véglegesítette keretét a hazai bajnok és kupagyőztes Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC női kosárlabdacsapata, amely elkezdi a felkészülést a következő időnyre.

Jelena Vucetic (pirosban, a labdával) a montenegrói válogatott tagja

A háromszéki klub megszerezte a montenegrói válogatott, Jelena Vucetic és az amerikai Alyssia Brewer játékjogát, valamint csatlakozott a csapathoz a 17 éves Ștefania Cătinean is. 

Jelena Vucetic legutóbb a montenegrói élvonalban érdekelt ZKK Buducnost Bemax csapatában szerepelt. Tavaly decemberben igazolt Montenegróba, ahol 10 mérkőzésen lépett pályára, 8,8 pontot szerzett, 3,4 lepattanót gyűjtött és 2,9 kosárpasszt osztott ki. Korábban játszott az orosz Kazanocska, a PINKK-Pécs, a szerb Vojvodina Nis és a ZKK Partizan Belgrád mezében.

A 25 éves Vucetic a lett–szerb közös rendezésű Európa-bajnokságon kezdőként lépett pályára

a Svédország és a Franciaország elleni csoportmérkőzésen, valamint csereként kapott lehetőséget Csehország és Nagy-Britannia ellen. A kontinensviadalon a nyolcaddöntőig menetelt montenegrói válogatott mezében a négy mérkőzésen összesen 74 percet játszott, átlagban 4,8 pontot szerzett, 1,3 lepattanót gyűjtött és 0.5 kosárpasszt osztott ki.

„Vucetic irányítóként és dobóhátvédként is bevethető, támadásban nagyon jók az ösztönei, emellett nagyon motivált, hogy jó idénye legyen. A szezon kezdetén sérülés miatt nem számíthatunk Ghizilă játékára, így

mindenképp szükségünk van egy olyan kosárlabdázóra, aki ezeken a pozíciókon játszik, főleg úgy, hogy az Európa-kupában hosszabb cserepadra van szükségünk ahhoz, hogy jól teljesítsünk.

Vucetic és Pasic már játszottak együtt a Partizan és Vojvodina mezében, valamint a nemzeti együttesben, ami nekünk mindenképp pozitívum. Úgy gondoltuk, hogy jó lesz olyan játékosokat igazolni, akiket könnyen beépíthetünk a csapatunkba” – mondta Zoran Mikes.

A 29 éves Alyssia Brewer idén januárban igazolt a PEAC-Pécs együtteséhez, ahol 16 mérkőzésen kapott lehetőséget, ezeken a találkozókon 11,1 pontot és 8,6 lepattanót átlagolt. Korábban játszott az Aluinvent DVTK Miskolc, a lengyel AZS PWSZ Gorzow és a török Bursa BSB csapatában. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei gárdával

2016-ban Magyar Kupa-győzelmet ünnepelt, valamint elődöntőt játszott a bajnokságban.

Brewer egyetemistaként előbb a University of Tennessee, majd a UCLA (University of California, Los Angeles) játékosa volt.

„Brewer az elmúlt idényben a magyar élvonalban szerepelt, ahol a pont- és lepattanó átlaga is figyelemre méltó. A 2014–2015-ös szezonban a lengyel első osztályban játszott, ahol átlagban a legtöbb pontot szerezte, valamint a harmadik legtöbb lepattanót gyűjtötte.

Tapasztalt, képzett és okos center, hatékony és erős a palánk alatt, emellett pedig a hárompontos vonal mögül is jól céloz”

– fogalmazott a vezetőedző.

A 17 éves Ștefania Cătinean az előző idényben Târgoviște játékosa volt, azonban fiatal kora ellenére behívót kapott a húsz év alatti román válogatottba, és részt vett a koszovói rendezésű B-divíziós Európa-bajnokságon.

Cătinean a kontinensviadalon a válogatott mind a hat mérkőzésén lehetőséget kapott,

átlagban 29,4 percet játszott, 7,7 pontot szerzett, 2,2 lepattanót gyűjtött, 3,3 kosárpasszt adott és 3,3 szerzett labda szerepel a neve mellett a statisztikában.

A Sepsi-SIC tizennégy fős játékoskerettel vág neki a felkészülési időszaknak. A lányok hétfőn orvosi vizsgálaton vesznek részt, majd ezt követően elkezdik az edzéseket.

A Sepsi-SIC játékoskerete a 2019–2020-as szezonra:

Jovana Pasic, Kristina Topuzovic, Annemarie Gödri-Părău, Ioana Ghizilă, Kovács Renáta, Demeter Nóra, Mîrne-Nagy Ildikó, Chrissy Givens, Andra Mandache, Orbán Nikolett, Natalie Butler, Jelena Vucetic, Alyssia Brewer, Ștefania Cătinean. Szakmai stáb: Zoran Mikes (vezetőedző), Samuilă Zoltán (másodedző), Bartók Botond (gyógytornász), Rusz István László (ügyvezető igazgató).