Hiába a nagy mezőnyfölény, kikapott a Vasas Femina

Józsa Csongor 2019. augusztus 25., 13:39

Vereséggel indította az új bajnoki idényt a székelyudvarhelyi együttes a női labdarúgó élvonalban. Pedig kétgólos hátrányból is megvolt az esély a fordításra.

Kimaradtak a lehetőségek, pont nélkül térnek haza az udvarhelyi lányok. Archív Fotó: Barabás Ákos

Nem voltak jók az előjelek, a Székelyudvarhelyi Vasas Femina együttese csak az elutazás előtti napon tudott teljes kerettel edzeni – kilenc játékosa ekkor érkezett vissza a különböző korosztályos válogatottól. Vasárnap délelőtt az újonc Konstancai Selenánál indította az 1. Liga 2019–2020-as idényét.

A találkozó nem kezdődött jól, már az első percekben egy előrevágott labdára rosszul helyezkedett a védelem és a kapus is, így a tengerpartiak megszerezték a vezetést. Csak a Vasas Femina volt játékban, passzolgatott mezőnyben, igazi gólhelyzetet viszont nem dolgozott ki.

Vlădulescu kapufája után egy újabb konstancai ellentámadással már 2–0 állt az eredményjelzőn félóra játékot követően.

A második félidőben még nagyobb volt az udvarhelyi dominancia, viszont hiányzott a lányok frissessége, a mezőnyfölény igencsak steril volt. A 61. percben kettős cserét hajtott végre az edző, Andrási Sándor Csaba.

{A}

Csak a védekezéssel, a tördeléssel foglalkozott a házigazda, a 70. percben jött a szépítés, Mitri cselezte be magát a tizenhatosra, szép mozdulattal tekerte el a kapus mellett (2–1).

A kulcsmomentum a 78. percben volt: Benő harcolt ki büntetőt, ezt viszont Barabási mellé rúgta.

Két udvarhelyi ziccer még volt ezt követően, ezek is kimaradtak, így vereséggel indította a pontvadászatot a Vasas Femina.

Női labdarúgó 1. Liga, 1. forduló:
Konstancai Selena–Székelyudvarhelyi Vasas Femina 2–1 (2–0).
A vendégek gólszerzője: Mitri Rita (70.).
Vasas Femina: Kajtár – Bíró A., Kis, Dávid, Krall (Geréd, 61.) – Benő, Barabási, Vlădulescu, Tóásó (Tamás, 46.) – Tóth (Căldare, 61.), Mitri.

További eredmények:
Bukaresti Fair Play–CSS Târgoviște 4–3,
Becskereki Fortuna–Kolozsvári Olimpia 0–3,
Luceafărul Filiași–Galaci Universitatea 0–2.