Csak a szokásos, Sepsi OSK-egál

Józsa Csongor 2019. augusztus 24., 17:53

Büntetőből kapott gólt a háromszéki csapat, sokáig nem volt hátrányban. Több is lehetett volna, mint egy pont, hiszen emberelőnyben fejezte be a meccset László Csaba együttese.

Egy pontot szerzett a háromszéki gárda. Archív Fotó: Halmágyi Zsolt

Szombaton kora délután, rekkenő hőségben rendezték a labdarúgó 1. Liga hetedik játéknapjához tartozó Academica Clinceni–Sepsi OSK összecsapást. Az újonc nem az eddig megszokott környezetében, Voluntari-on, hanem Giurgiuban szervezte meg a meccset, ez jelentette számára a hazai pályát.

A háromszékiek kezdtek jobban, megragadták a kezdeményezést, igaz, hogy gólhelyzetekig nem jutottak. Az ellenlábas fokozatosan előrébb lépkedett, a 24. percben Achim húzott el két védő között,

a rossz ütemben érkező kapus, Fejér kézzel érintette meg a támadót, a játékvezető a büntetőpontra mutatott.

A tizenegyest Cebotaru magabiztosan lőtte be (1–0).

A Sepsi OSK-nak még a szünet előtt összejött az egyenlítés,

Flores csavart egy szabadrúgást a kapu előterében, itt három vendégjátékos is belekapott a játékszerbe, végül Karanovic pöckölte a hálóba (1–1).

A második félidő elején veszélyesebb volt a Clinceni, Fejérnek két ízben is tisztáznia kellett. Safranko távoli lövésénél a hazaiak hálóőre is bemutatott egy bravúrt.

Az utolsó negyedórát emberelőnyben játszhatta a sepsiszentgyörgyi csapat, Achim kapta meg második sárga lapos figyelmeztetését. A játék alapján ez nem érződött, sőt továbbra is a házigazdák tettek többet a győzelemért.

{A}

Felejthető mérkőzést követően a pontosztozkodás igazságosnak mondható. A Sepsi OSK veretlen maradt, egyetlen győzelem mellett ez volt a hatodik döntetlenje ebben a kiírásban.

Labdarúgó 1. Liga, 7. forduló:
Academica Clinceni–Sepsi OSK 1–1 (1–1).
Gólszerzők: Eugen Cebotaru (24.), illetve Goran Karanovic (36.).
Kiállítva: Florin Achim (76.).
Academica: Vâlceanu – Matei, Chatziterzoglu, Patriche, Pârvulescu – Şut, Cebotaru – Achim, Popescu (Nsiah, 73.), Buş (Dobrescu, 57.)– Buziuc (Răuța, 90). Edző: Ilie Poenaru.
Sepsi: Fejér – Kilyén, Barisic, Tincu, Ştefan – Bouhenna (Edgar, 46.) – Gal, Vaşvari, Flores (Fülöp, 87.), Hamed (Karanovic, 18.) – Safranko. Edző: László Csaba.

A játéknap további eredményei, menetrendje:
Jászvásári Poli–Chindia Târgoviște 2–2,
Universitatea Craiova–Astra Giurgiu 1–0.

Szombat, 21 óra:
Kolozsvári CFR–FC Botoșani.

Vasárnap, 18 óra:
FC Viitorul– FC Voluntari.

Vasárnap, 21 óra:
Medgyesi Gaz Metan–Bukaresti FCSB.

Hétfő, 21 óra:
Bukaresti Dinamo–Nagyszebeni Hermannstadt.

{S1}