Volt elsőligás csapat érkezik Csíkszeredába

Dobos László 2019. augusztus 23., 17:00

Az elmúlt idényben még a román élvonalban szereplő Dunărea Călăraşi együttesét fogadja szombaton délelőtt 11 órától az FK Csíkszereda a labdarúgó 2. Liga 4. fordulójában.

Fotó: Gábos Albin

Meglepetésre mindhárom eddigi mérkőzését elveszítette a Călăraşi az új bajnokságban, Cristian Pustai együttese Aradon 3–0-s, majd Konstancán 1–0-s vereséget szenvedett, hazai pályán pedig a Petrolultól kapott ki 3–1-re. Az FK Csíkszereda Buzăuban 1–0-ra, Aradon pedig 3–0-ra veszített, itthon viszont 3–0-ra legyőzte a Metaloglobust.

A Bărăgan-síkságban, a Duna Borcea-ágának partján fekvő délkelet-romániai Călărași csapata 1962-ben alakult, rendszeres résztvevője volt a második, illetve a harmadosztályú bajnokságnak, tavaly pedig az 1. Ligában szerepelt.

Fotó: Gábos Albin

Keretét számos tapasztalt játékos alkotja,

legismertebb a jordániai-spanyolországi Thaer Bawab, aki a Real Madrid és az FC Barcelona B csapatánál is megfordult, az uruguayi Varela, a szenegáli Mendy és Ndiaye, illetve a brazil-olasz Ceschin.

„Nehéz, nagyon nehéz mérkőzés vár ránk, hiszen a Dunărea Călăraşi célja visszajutni az élvonalba. Meglepetésre még nem szereztek pontot az első három fordulóban, és éppen ezért nagyon motiváltan fognak ellenünk felállni, azt nyilatkozták, hogy a három pontért jönnek Csíkszeredába.

Fotó: Gábos Albin

Mi egész héten komolyan készültünk, célunk a győzelem, hazai pályán csak a három pont megszerzése az elfogadható eredmény.

Logon még nem épült fel, rajta kívül eltiltott vagy komolyabb sérüléssel küszködő játékosunk nincs” – nyilatkozta Valentin Suciu, az FK Csíkszereda vezetőedzője.

{A}

Szerdán lesz az FK Csíkszereda kupameccse

A Román Labdarúgó-szövetség (FRF) véglegesítette az augusztus 27-ére és 28-ára kiírt Román Kupa mérkőzéseinek programját. A kupasorozat 3. fordulójában négy székelyföldi együttes érdekelt: a Nyárádtői Unirea–Szászrégeni Avântul mérkőzést kedden, míg a Ceahlăul Piatra Neamţ–FK Csíkszereda és a Kézdivásárhelyi SE–Barcarozsnyói Olimpic Cetate találkozókat szerdán rendezik. Egységes kezdési időpont 17.30 óra, a továbbjutás egyetlen mérkőzésen dől el. A Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK később, csak a legjobb 32 között kap majd kupaellenfelet.
Labdarúgó 2. Liga, 4. forduló

Szombat, 11 óra:
FK Csíkszereda–Dunărea Călărași,
Temesvári Ripensia–Aradi UTA,
Sportul Snagov–Bukaresti Metaloglobus,
Pandurii Lignitul Tîrgu Jiu–Viitorul Pandurii,
Bukaresti Daco-Getica–Resicabányai CSM,
Concordia Chiajna–Turris Turnu Măgurele.

Szombat, 18 óra:
Bukaresti Rapid–Temesvári Poli.

Vasárnap, 15.30:
Kolozsvári Universitatea–Gloria Buzău.

Hétfő, 18 óra:
Konstancai Farul–Petrolul Ploiești.

Kedd, 19 óra:
CS Mioveni–FC Argeș Pitești.

{S1}