Hétvégi programajánló

Székelyhon 2019. augusztus 23., 10:44

Rendezvényekben gazdag hétvége elé néz Csíkszék és Udvarhelyszék, az eseményeket rendszerint egy-egy tematikára fűzik fel: Alcsíkon például a lovaké, lovasoké lesz a főszerep, Oroszhegyben pedig a szilváé.

Hangulatos Szilvanap. Archív Fotó: Beliczay László
Alcsíki lovas nap

Alcsíki lovas napot rendeznek szombaton 10 órától Újtusnádon, ahol a szervezők változatos programokkal készülnek: szekeres verseny, külön megmérettetés a gyerekeknek, fogathajtó verseny, akadályhajtás, lovaskaszkadőr-bemutató és kirakodóvásár szerepel a kínálatban. A rendezvényt a Száguldó Egyesület és Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége szervezi.

Széki vágta

Augusztus 24–25-én szervezik a kövesdombi széki vágtát Homoródszentpál és Oklánd határában. Szombaton 13 órakor kezdődik a gyorsasági verseny. A rendezvény eredményhirdetését másnap, vasárnap este hét órától tartják. Részletes programot az esemény Facebook-oldalán találnak.

Szilvanapok

Zajlanak a szilvanapok Oroszhegyen. A rendezvénysorozat már szerdán elkezdődött, ám a többnapos programkavalkád nagyon gazdag, a szombati és vasárnapi programok jelentős része a nyúládi réten zajlik. Érdemes csemegézni belőle az esemény Facebook-oldalán.

Templombúcsú Csíkszeredában

A gyulafehérvári főegyházmegye egyetlen Szent Ágoston tiszteletére szentelt templomának búcsúját elővételezetten vasárnap tartják. Az ünnepi szentmise, amelynek főcelebránsa Tamás József püspök lesz, 12.30-kor kezdődik.

{K2}

{K1}

{K3}

{A}