Új csapattal vág neki az SZFC a bajnokságnak

Horváth Bálint Ottó 2019. augusztus 23., 09:19

Kezdődik a román labdarúgó 3. Liga 2019–2020-as szezonja. A nyári szünetben nagy változásokon átesett Székelyudvarhelyi FC pénteken késő délután a Szászrégeni Avântul otthonában lép pályára az 5-ös csoport nyitófordulójában.

Jól sikerült az udvarhelyiek felkészülése, de még idő kell, amíg összeszoknak a játékosok Fotó: Beliczay László

Nehéz bajnoki rajtra készül a székelyudvarhelyi együttes, amely a mezőny egyik legkiegyensúlyozottabban teljesítő csapatához látogat. Maros megye első számú gárdája, a Szászrégeni Avântul ugyanis rendre a középmezőnyben végez a bajnokságban, és nincs gondja a kieséssel.

Az ellenfél játékerejét méltatta Mészáros Alpár, az SZFC vezetőedzője is, aki

nagyon nehéz szezonkezdetre számít.

Mint mondta, a régeniek nem erősítettek a nyári szünetben, de ütőképes keretük van, hiszen a játékosaik már régóta együtt játszanak, továbbá négy korábbi élvonalbeli labdarúgóval rendelkeznek, ők húzzák a csapatot.

Amennyiben egy pontot elhoznánk Szászrégenből, az nagyon jó eredmény lenne”

– mutatott rá a szakvezető. Mészáros Alpár hangsúlyozta, a nyáron nyolcvan százalékban kicserélődött az SZFC kerete. Még idő kell ahhoz, hogy a játékosok összeszokjanak.

{A}

„Olyan labdarúgókat hoztunk, akikre szükségünk van, reméljük, kellően beilleszkednek. Már voltam olyan helyzetben, hogy a másodosztályban futballozott játékosokat igazoltam a 3. ligába, és nem találták fel magukat, ugyanis teljesen különbözik egymástól a két bajnokság.”

Az udvarhelyiek edzője kiemelte, idén kicsivel jobb csapatuk van, mint a tavaly, de néhány hetes felkészülés alatt nagyon nehéz összekovácsolni az együttest, így tart attól, hogy az elején nem lesznek megfelelő eredményeik.

Fotó: Beliczay László

„Nagyon erős a bajnoki mezőny az erdélyi 5-ös csoportban, de azt szeretném, hogy a téli szünetig a középmezőny tagjai legyünk, és ne kerüljünk abba a helyzetbe, mint az előző években.”

Az őszi idény november 30-áig tart, majd a több mint három hónapos téli szünet után a tavaszi idény március 7-én kezdődik, és május 30-án fejeződik be.

Az elmúlt szezonhoz hasonlóan az öt tizenhat csapatos csoportból a bajnokság végén az öt csoportelső feljut a 2. Ligába, míg a 13–16. helyezettek, illetve a leggyengébb 12. kiesik.

Labdarúgó 3. Liga, 5-ös csoport, 1. forduló:

Péntek, 18 óra:
Szászrégeni Avântul–Székelyudvarhelyi FC,
Sellenberki Viitorul–Gyulafehérvári Unirea,
Váradszentmártoni SK–Nagyváradi Luceafărul,
Kolozsvári CFR II.–Alsógáldi Industria,
Tordai Arieşul–Nagybányai Minaur.

Szombat, 18 óra:
Zilahi SCM–Dési Unirea,
Besztercei Gloria–Kolozsvári Sănătatea,
Lénárdfalvi Comuna–Kudzsiri Metalurgistul.