Színes programkavalkádra lehet számítani a jövő héten kezdődő Vásárhelyi Forgatagon

Antal Erika 2019. augusztus 22., 20:02

Augusztus 23. és szeptember 1. között 47 helyszínen 340 esemény várja a Vásárhelyi Forgatagon az érdeklődőket. A szervezők csütörtökön ismertették a végleges programot, kiemelve az újdonságokat.

Balról jobbra: Kádár Zoltán, Molnár Imola és Portik Vilmos. A Forgatag programjait ismertették Fotó: Haáz Vince

Portik Vilmos főszervező elmondta, a Borudvar sikeréből kiindulva idén először lesz Sörudvar is, ahol

a sörkedvelők azokat a kézműves söröket kóstolhatják meg, amelyeket Maros, illetve a környező megyékben készítenek.

A helyszín a Sörház és annak udvara, ahol megfelelő zenei műsorral, a családosokat pedig számos kiegészítő programmal, gyerekfoglalkozásokkal várják. Ugyancsak újszerű kezdeményezés, hogy

kilenc marosvásárhelyi étterem is bekapcsolódik a Forgatagba, és egy hétig úgynevezett forgatagos menüt kínál a vendégeinek.

Fotó: Haáz Vince

Megnyitó: hétfő délután

A Forgatag hivatalos megnyitóját augusztus 26-án, hétfőn délután 6 órakor a Magyar Nemzeti Táncegyüttes Táncrapszódia című produkciójával kezdik a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház nagytermében. A jegyek másfél óra alatt elkeltek, ezért egy második előadást is szerveznek, ám arra is elfogyott az összes belépő. 

A hétközi események összeállításánál a szervezők figyelembe vették, hogy a legtöbben napközben dolgoznak, ezért főleg  a késő délutáni órákban és este várják a programokkal az érdeklődőket.

Molnár Imola programfelelős az egész heti kiállításokra és a színházi előadásokra hívta fel a figyelmet.

{A}

Hétfőn 20 órától a várban a Magyar Állami Operaház Donizetti Szerelmi bájital című vígoperája látható. 21 órától a színház nagytermében a Magyar Nemzeti Táncegyüttes Táncrapszódia című táncprodukciója szerepel műsoron, míg kedden 19 órától ugyancsak a Színházi Forgatagba illeszkedik a Vacsoraszínház: Palimadár á la Carte – a gasztronómia és a színház találkozása. 20 órától a színház nagytermében Szigligeti Ede Liliomfiját a Beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház adja elő, a Maros Művészegyüttesnél pedig Mátyás király igazságaival a Bekecs Néptáncegyüttes várja a gyerekeket 20 órától.

Szerdán a Bolyai téri unitárius templomban  délután 18 órától Kilyén Ilka Búvópatak versműsora, a színház nagytermében este fél 8-tól Szarvas József – Pustol a hó, avagy Könnyű neked, Szarvas Józsi... című egyéni előadás tekinthető meg. 

Fotó: Haáz Vince

Honeybeast mint kedvcsináló

Csütörtökön este 20 órától a Liget nagyszínpadán lesz az első olyan koncert, amely nagy tömeges érdeklődésre tarthat számot: a Honeybeast lép fel, pénteken ugyanott a Sárik Péter Trió és Falusi Mariann Jazzkívánságműsorára lehet ellátogatni, majd 21 órától a Marosvásárhelyi Állami Filharmónia tart rendkívüli szabadtéri koncertet. Szombaton este a Kerekes Band és Baricz Gergő fellépése, majd Keresztes Ildikó koncertje következik, vasárnap este 21 órakor pedig a Neoton Família Sztárjai örvendeztetik meg a régi slágerek rajongóit.