Ideiglenesen kinevezett parancsnok a Kovászna megyei rendőrség élén

Bíró Blanka 2019. augusztus 22., 16:38

Marius-Daniel Ivașcu lett a Kovászna Megyei Rendőrség új, ideiglenesen kinevezett parancsnoka.

Fotó: Barabás Ákos

Az elmúlt négy évben ő az ötödik parancsnok a Kovászna megyei rendőrség élén. Nyugdíjazások, ideiglenes kinevezések után tavaly novemberben versenyvizsga eredményeként iktatták be a főkapitányi tisztségbe Liviu Pampu-Romanescu brassói rendőrfőtisztet, azonban ő egy évet sem maradt a Kovászna megyei alakulat élén, mert idén augusztustól az országos rendőr-főkapitányság vezetőségében kapott új tisztséget.

Augusztus 12-től megbízatással a korábbi parancsnok-helyettes Marius-Daniel Ivașcu vezeti a Kovászna Megyei Rendőr-főkapitányságot.

Az ideiglenes kinevezése egyelőre hat hónapra szól, ami meghosszabbítható, de előbb-utóbb versenyvizsgát kell kiírni a tisztségre.

A Kovászna megyei rendőrség hivatalos honlapján az szerepel, hogy Marius-Daniel Ivașcu 1979 szeptember 11-én született Piteşti-en, 2002-ben végezte el az Alexandru Ioan Cuza Rendőrakadémiát, azután a Brassó Megyei Rendőrségen dolgozott. Kovászna megyébe 2015-ben került, a közlekedési rendőrséget vezette, majd parancsnokhelyettes volt, rövid ideig, 2017 elején pedig még tevékenykedett megbízott főkapitányként.