Díjmentes a belépés pénteken a vásárhelyi állatkertbe

Simon Virág 2019. augusztus 22., 14:33

Egész napos rendezvénnyel ünneplik az 55 éve alapított marosvásárhelyi állatkertet pénteken.

Fotó: Haáz Vince

A köszöntések során az egybegyűltekhez szól többek között a város polgármestere, Dorin Florea. De Máté Csaba, a Romániai Állatkertek Szövetségének elnöke, valamint a Pavel Dumitru, az állatkert jelenlegi igazgatója is felszólal.

11.45 órától megnyitják az Állatkerti pillanatképek című kiállítást, amelyen azokat a fényképeket lehet látni, amelyeket a látogatók készítettek és küldtek be. 12 órakor egy vezetett séta lesz a marosvásárhelyi állatkertben, amelyhez bárki csatlakozhat. A belépés egész nap díjmentes.

{A}

A maga negyven hektáros területével jelenleg a marosvásárhelyi állatkert az ország legnagyobbja, s igazi különlegessége, hogy az országban egyedül itt van elefánt és zsiráf. Az egykori, egyhektáros parkot Rend László alakította igazi állatkertté. 1977-től utóda, Bereczki Boldizsár, aki a jelenlegivé bővítette a létesítményt. 1978-ban elkészült a trópusi ház, 1986-ban a tigrisek és medvék háza, 1989-ben befejeződött a majomház és az amfiteátrum építése. Majd Kopacz András igazgatósága alatt is több uniós pályázatot nyert el az állatkert, s így épültek az újabb létesítmények.