Határtalanul, egy úton, azonos szándékkal – most az édesapákért

Molnár Melinda 2019. augusztus 21., 21:31

A hatodik 1Úton nemzetközi zarándoknapon, augusztus 24-én, szombaton, a Mária-út teljes vonalán az édesapákért, az apai hivatásért, családon belüli szerepük méltóságáért imádkoznak.

Az 1Úton zarándoklat székelyudvarhelyi hálaadó miséjére érkezők 2018-ban Fotó: Veres Nándor

A közös célért való tenni akarás évről-évre zarándokok ezreit mozgatja meg ezen a napon.

Az erdélyi és magyarországi Mária Út Egyesület szervezésében zajló zarándokút hagyományai szerinti a lelki pillért egy imádság adja.

Idén Székely János szombathelyi megyéspüspök írta le gondolatait az édesapákról, aki maga is végigzarándokolta 2015-ben a Mária-út erdélyi szakaszát. Vallván: a Mária-út természeti adottságai messze felülmúlják az El Caminóét.

Mindenki előtt nyitva áll a lehetőség, hogy tegyen valamit az édesapákért

– szól a szervezők meghívása, ez ugyanis az idei zarándoknap felajánlása. „Az édesapákért, akiknek manapság igencsak megnőtt a családon belüli szerepük, és ők azok, akik gyakran a családjuk szétszakadása miatt eltávolodnak a gyermekeiktől. Mindenkinek van valamilyen élménye az édesapjáról, akár az, hogy nincs. Lehet rossz élményünk, lehet jó, de

a zarándoknap lelki programja segítséget nyújthat abban, hogy feldolgozzunk egy kapcsolódó traumát, vagy az apa elvesztését, de abban is, hogy hálát adjunk azért, amit kaptunk, ha másért nem az életünkért.

Csatlakozni – egy-egy kivételes szakasztól eltekintve, amely valamilyen különleges sajátossággal bír, mint például a kerékpáros szakaszok – bárhol, bármikor lehet. A zarándoknap szakaszairól, a hálaadó szentmisék időpontjáról az 1uton.mariaut.hu honlapon lehet tájékozódni. Ugyanott megtalálják a kapcsolattartók elérhetőségét is.

{A}