Részegh Zsolt Svédországban folytatja

Dobos László 2019. augusztus 21., 20:34

Svédországban folytatja jégkorongozói pályafutását a 19 éves csíkszeredai Részegh Zsolt András, Részegh Tamás öccse. Egy Sapientiánál töltött szezon és a sikeres érettségi vizsgát követően a tehetséges játékos külföldre igazolt.

Részegh Zsolt a Sapientia U23 csapatától igazolt a skandináv ligába. Archív Fotó: Facebook/Székelyföldi Jégkorong Akadámia

„Részegh Zsolt egy héttel ezelőtt próbajátékon vett részt a svédországi Norrköpingben, ahol több napon keresztül edzett együtt a Vita Hästen U20-as együttesével, majd egy mérkőzésen lehetőséghez is jutott. Ezt követően szavaztak neki bizalmat, így az előttünk álló szezon során náluk jégkorongozhat.

A gárda a második legerősebb az utánpótlás-bajnokságban,

az úgynevezett J20 Eliteben versenyez, a felnőtt csapata pedig, amelyben idéntől Bartalis István is játszik, az Allsvenskan résztvevője” – adta hírül a Székelyföldi Jégkorong Akadémia, amely Zsoltot ösztöndíjjal támogatja.

Részegh Zsolt 2000-ben született, a hoki alapjait Györgypál Tamás edző irányításával sajátította el, az ifjúsági bajnokságban a Csíkszeredai ISK jégkorongozója volt.

{A}