Idegenben kezdi az idényt a Vasas Femina

Józsa Csongor 2019. augusztus 22., 09:00

Nem kezdődött ennyire korán még soha a női labdarúgó 1. Liga, a hétvégén elrajtol az új pontvadászat. A Székelyudvarhelyi Vasas Femina keretében vannak távozók és érkezők. Több saját nevelésű focistát kellett beépíteniük, de a klubelnök így is bizakodó.

Vasárnap a tengerparton játszik a Vasas Femina. Archív Fotó: Barabás Ákos

Az előző idényekben szeptemberben vágott neki a mezőny a női labdarúgó élvonal küzdelmének. A szakszövetség döntése értelmében a 2019–2020-as szezon augusztus utolsó hétvégéjén kezdődik. Ez kissé meglepte a Székelyudvarhelyi Vasas Femina elnökét, László Bélát.

Kilenc játékosunk van ebben a pillanatban valamelyik válogatottnál. Ők pénteken érkeznek haza, szombaton pedig utazunk a nyitómeccsre, amit Konstancán játszunk.

Az volt a csapatvezetőkkel a megegyezés, hogy csak jövő héten kezdődik a bajnokság, ám gyorsan hoztak egy határozatot, hogy már most kezdünk” – nyilatkozta.

Elmondta, az elmúlt bajnoksághoz képest egy visszatérő van, Simona Căldare, aki a Borgóprundi Heniutól újból a Vasas Feminában folytatja. Tervben van, hogy érkezik egy idegenlégiós, ám ő csak szeptember elején csatlakozik a kerethez. Egészségügyi okok miatt nem számítanak Balázsra, Marinescura, Kolesnyicsenkóra és Panovára, míg Mițul a kazah bajnokságba igazolt. Bíró és Péter az egyetemi tanulmányokat helyezi jelenleg előtérbe.

Lehetőséget kapnak az ifik

„Itt az idő, hogy az ifjúsági játékosaink megmutassák, mire képesek. Velük lesz kiegészítve a keret. Az őszi idényben megnézzük, hogy ez mire lesz elég, aztán ha szükséges, a téli szünetben erősítünk.

A cél, hogy ott legyünk az élbolyban. Mivel Román Kupa-győztesek vagyunk, arra nagyon odafigyelünk, megvédenénk a címünket

– fejtette ki a klubelnök.

{A}

László Béla hozzátette, az idei 1. Liga tizenkét csapatos, oda-visszavágók után hirdetnek bajnokot. Meglátása szerint lesz egy élmezőny – ide várja a csapatát is –, aztán leszakadva egy másik négyes-ötös csoport. Az új idénnyel kapcsolatos változás, hogy az U15-ös ifibajnokság nagy pályán zajlik, míg elkezdődik a pontvadászat az U13-asok számára is. Mindkettőnél az udvarhelyiek dobogóra esélyesek.

Női labdarúgó 1. Liga, a nyitóforduló programja:

Vasárnap 11 óra:
Konstancai Selena–Székelyudvarhelyi Vasas Femina,
Luceafărul Filiași–Galaci Universitatea,
Bukaresti Fair Play–CSȘ Târgoviște,
Kisbecskereki Fortuna–Kolozsvári U.

Vasárnap 15 óra:
Borgóprundi Heniu–Nagybányai Independența.

Elhalasztották:
Aradi Piros Security–Universitatea Alexandria.