Ételmérgezés gyanújával visznek kórházba több gyermeket Pottyondról

Székelyhon 2019. augusztus 21., 12:15

Ételmérgezés miatt szállítanak a csíkszeredai kórházba több gyermeket egy pottyondi nyári táborból – értesítenek a Hargita megyei tűzoltóságtól.

Hat és tizennégy év közötti gyermekek kerültek bajba. Képünk illusztráció Fotó: 123RF

A Csíkszentgyörgy községhez tartozó Pottyondon megszervezett nyári táborból kilenc gyermeket szállítanak kórházba ételmérgezéses tünetek miatt. A hat és tizennégy év közötti gyermekekhez több mentőegységet is riasztottak, a tűzoltóság szerda délelőtti tájékoztatása szerint a csíkszeredai kórházba viszik őket.

Végül hét gyermeket szállítottak kórházba ételmérgezés tüneteivel – pontosítottak a Hargita megyei tűzoltóságnál. Teodor Maxim hadnagy az Agerpres hírügynökségnek azt mondta, szerda reggel értesítették a megyei mentőszolgálatot, hogy több gyermeknek a Pottyond faluban szervezett táborból, illetve egy 26 éves tanárnőnek ételmérgezésre utaló – hányinger, hascsikarás – tünetei vannak. A Hargita megyei mentőszolgálat három csapata szállt ki a helyszínre, illetve egy orvos. A mentősök végül hét gyermeket szállítottak el a csíkszeredai megyei sürgősségi kórházba.

{A}