Italoztak, majd vérző fejjel rohant ki a házból – Kettős gyilkosság Felsőcsernátonban

Bíró Blanka 2019. augusztus 20., 18:08

Előzetes letartóztatásba helyezték a 30 éves R.G.-t, akit azzal gyanúsítanak, hogy két idős férfit gyilkolt meg vasárnap este Felsőcsernátonban.

Képünk illusztráció Fotó: Barabás Ákos

A férfit a rendőrök már a tett elkövetése után őrizetbe vették, a Kovászna Megyei Törvényszék honlapján az szerepel, hogy az ügyészség kérésére hétfőn késő este rendelték el, hogy harminc napra előzetesben marad. Cosmin Gheorghe Andraş, a Kovászna megyei ügyészség szóvivője megerősítette a kettős gyilkosság tényét, mint mondta,

a gyanúsítottat minősített emberöléssel vádolják, az eddig begyűjtött bizonyítékok szerint spontán konfliktus vezetett tragédiához.

A gyilkosságról a Székely Hírmondó napilap számolt be, szemtanúkat megszólaltatva. Eszerint az elkövető vasárnap este betért egy italra az áldozatok házával szemben levő butikba. Ott találkozott a 65 éves özvegy férfival, majd miután a kocsma bezárt, annak otthonában ittak tovább.

Később az idős férfi vérző fejjel rohant ki a házból, a szomszédjánál próbált menedéket keresni, ám már az udvaron életét veszítette.

Az áldozatát követő fiatalember betört a szomszéd házába, és bántalmazta a 69 éves tulajdonost, aki utólag belehalt a sérüléseibe. A szomszédok riasztották a rendőröket,

a szemtanúk szerint a gyanúsított őrjöngött, a rendőröket is megfenyegette.

A rendőrök hétfőn még a gyilkos fegyvert keresték, a kettős gyilkosság indítéka sem ismert, a csernátoniak szerint a gyanúsított kötekedő, korábban nem ismerte áldozatait, távolabb, a falu Egerbegy nevű részében lakik, egy ideig külföldön dolgozott.