Sorsoltak a Hargita megyei 4. Ligában

Józsa Csongor 2019. augusztus 20., 15:15

Huszonnégy együttes alkotja a 4. Liga Hargita megyei labdarúgó-bajnokságát. A szervezők a soron következő idényben is két csoportba sorolták a csapatokat. Az egyiknek el is készítették a menetrendjét, a pontvadászat jövő hétvégén rajtol.

Vidéki településeink egyik legjobban várt eseménye a hétvégi focimeccs. Archív Fotó: Barabás Ákos

A Hargita Megyei Labdarúgó-egyesület (HMLE) kisorsolta a 4. Liga Nyugati csoportjának a menetrendjét. A tavalyi kiíráshoz képest a mezőnyből a két kieső, a Betfalvi SE és a Székelyvarsági Tartód búcsúzott. Az alsóbb osztályból a két feljutó a Farcádi SE és a Homoródszentmártoni Reménység.

Ami a Keleti csoportot illeti, itt kedden késő délután készítik el az első játéknap programját. Tíz együttes lesz a rajtnál: a Gyergyószentmiklósi VSK, a Csíkszentsimoni Szefite, a Maroshévízi Maros, a Balánbányai Bányász, a Csíkszentdomokosi Garados, a Csicsói Ezüstfenyő, a Gyergyószárhegyi Bástya, a Csíkszentgyörgyi Fiság, a Csíkszépvízi MŰ és a Gyimesbükki SE.

A bajnokság versenykiírása nagyvonalakban megegyezik a tavalyival, a Nyugati csoportban oda-visszavágókat rendeznek, míg a Keletiben az oda-visszavágók után rájátszással folytatják. Egyetlen kérdés maradt nyitva – ezt pedig ezen a héten a csapatvezetők eldöntik – éspedig, hogy a két csoportelső játszik döntőt, vagy az első két helyezett előbb elődöntőt, majd kisdöntőt és finálét.

Archív Fotó: Pinti Attila

„Tovább folytatjuk az ifjúsági programunkat. Mind a 4., mind az 5. Ligában szereplő együttesek kötelesek egy U19-es labdarúgót szerepeltetni a kezdőcsapatban. Plusz lennie kell egy ifi korosztályos gárdának, amellyel részt vesznek a megyei ifi pontvadászatban, vagy beneveznek az Falvak Kupájára” – fejtette ki a HMLE elnöke, Tamás Zoltán.

Menetrend az Udvarhely körzetiben

Ami az 5. és a 6. Liga Hargita megyei csoportjait illeti, itt szeptember 1-jén kezdődik a bajnokság. Az Udvarhely körzetiben készítették el a versenykiírást. Az ötödik osztály mezőnye: Székelyvarsági Tartód, Felsőboldogfalvi FTK SE, Bogárfalvi Gordon SE, Zetelaka II. csapata, Bögözi SE, Korondi Ifjúság, Kobátfalvi Nyikó SE, Siménfalvi Ifjúság, Gagyi Gagyvize, Parajdi SE, Alsóboldogfalvi SE, a Székelyudvarhelyi Gólimpiákosz.

{A}

A 6. Ligába tíz gárda nevezett: a Kápolnási SE, a Kissolymosi SE, a Parajdi SK, az Oklándi Rika, a Máréfalvi Medvenyelv, a Homoródszentpáli Radicza, az Alsósófalvi SK, a Székelyszentléleki Nyikó, a Homoródszentpéteri Homoród és az Etédi Testvériség.

A Csík körzetiben ezen a héten dől el, hogy pontosan hány klub vesz részt a versenykiírásban.

A nyitóforduló programja

A labdarúgó 4. Liga Hargita megyei küzdelemsorozata augusztus 31-én rajtol. A Nyugati csoport programja:

Szentábrahámi Andycom SE–Szentegyházi Vasas,
Homoródalmási Homoród–Nagygalambfalvi SE,
Székelyudvarhelyi Sporting–Székelykeresztúri Egyesülés,
Farkaslaka SE–Lövétei Egyesülés,
Farcádi SE–Malomfalvi Ifjúság,
Zetelaki Fenyő–Agyagfalvi Lendület,
Homoródszentmártoni Reménység–Székelyudvarhelyi Roseal SE.

A további menetrend a HMLE honlapján érhető el.