Sok sofőr maradt jogosítvány és forgalmi engedély nélkül a hosszú hétvége után

Simon Virág 2019. augusztus 19., 17:46

1069 gépkocsit ellenőriztek, 940 sofőrt megbüntettek, ebből 664-et gyorshajtásért az elmúlt hosszú hétvégén a Maros megyei rendőrök. 25 sofőr maradt jogosítvány nélkül, s bevonták 12 gépkocsi forgalmi engedélyét.

Több helyszínen radaroztak Maros megyében Fotó: Haáz Vince

A Nagyboldogasszony ünnepe miatti hosszú hétvégén rengeteg munkájuk volt a Maros megyei rendőröknek – tudtuk meg Emanuela Rugină sajtószóvivőtől. Elsősorban a közúti ellenőrzésre fordítottak nagy hangsúlyt, de a különböző rendezvényeken, közösségi ünnepeken is felügyeletet biztosítottak.

Ami a közúti forgalomban tapasztaltakat illeti, mint az illetékes elmondta,

több mint ezer gépkocsit állítottak meg és ellenőriztek a rendőrök. 664 esetben gyorshajtásért bírságolták meg a sofőröket, 25 esetben ideiglenesen jogosítványokat is bevontak.

Ezt azért tették, mert a sofőr a megengedett sebességet több mint 50 km/órás sebességgel haladta meg.

{A}

Nemcsak a sebességet, hanem a gépkocsik állapotát és iratait is ellenőrizték. Tizenkét esetben állapították meg, hogy a gépkocsi nincs megfelelő műszaki állapotban, ezért bevonták a forgalmi engedélyét, kitiltva a közutakról, a talált hiányosság kijavításáig.

A lakossági bejelentések és a járőrözések nyomán 67 törvényszegés miatt róttak ki pénzbírságot a Maros megyei rendőrök, ezek összértéke 249 ezer lej.

Nyolc bűncselekményt elkövetőt értek tetten és tartóztattak le a rend őrei, közülük három nevére korábban országos körözési parancs volt érvényben.