Puskás-díjra esélyes a magyar labdarúgó találata

Székelyhon 2019. augusztus 19., 17:16

A Debreceni VSC játékosának, Zsóri Dánielnek a Ferencváros elleni ollózásból szerzett gólja is szerepel a Puskás-díjra jelölt találatok tízes listáján. Szavazni a FIFA hivatalos honlapján lehet.

A gólt megelőző mozdulat Fotó: Micheller Szilvia

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség tájékoztatása szerint a találatokra előzetes regisztráció után szeptember 1-jéig lehet szavazni, a díjat pedig szeptember 23-án Milánóban, a FIFA gáláján adják majd át.

Zsóri Dániel az első magyar jelölt, aki találatával bekerült a tízes listára.

A Debrecen 18 éves játékosa február 16-án a Ferencváros elleni bajnoki mérkőzésen lőtt ollózós gólját Magyarországon az előző idény legszebbjének választották.

Videó: Magyar Labdarúgó Szövetség

A listát azokból a gólokból állították össze, amelyeket 2018. július 16. és 2019. július 19. között szereztek a világ valamennyi bajnokságában, illetve a nemzetközi kupákban.

Zsóri Dániel gólján kívül a brazil Matheus Cunha (RB Leipzig), a kolumbiai Juan Fernando Quintero (River Plate), a svéd Zlatan Ibrahimovic (Los Angeles Galaxy), az argentin Lionel Messi (FC Barcelona), az olasz Fabio Quagliarella (Sampdoria), az angol Andros Townsend (Crystal Palace), illetve három női játékos, a kameruni Ajara Nchout (Valerenga), az amerikai Amy Rodriguez (Utah Royals) és az északír Billie Simpson (Cliftonville Ladies) jelölt az elismerésre.

{A}

Az eddigi díjazottak: 2009-ben Cristiano Ronaldo (portugál, volt Manchester United), 2010-ben Hamit Altintop (török, volt Bayern München), 2011-ben Neymar (brazil, volt Santos), 2012-ben Miroslav Stoch (szlovák, volt Fenerbahce), 2013-ban Zlatan Ibrahimovic (svéd, Paris Saint-Germain), 2014-ben James Rodríguez (kolumbiai, volt AS Monaco), 2015-ben Wendell Lira (brazil, volt Goianesia), 2016-ban Mohd Faiz Subri (malajziai, Penang), 2017-ben Olivier Giroud (francia, volt Arsenal), 2018-ban Mohamed Szalah (egyiptomi, Liverpool).