Szegeden nyertek érmeket a székelyföldi ökölvívók

Gergely Imre 2019. augusztus 19., 14:50

Nemzetközi tornán vettek részt a gyergyószentmiklósi és udvarhelyi sportolók alkotta Madárfészek-Godako Ökölvívó Akadémia képviselői. Több dobogós helyezéssel és egy különdíjjal tértek haza.

Fotó: Facebook/Madárfészek-Godako Ökölvívó Akadémia

„Csak dicsérni tudom minden tanítványunkat, akik Szegeden versenyeztek” – így kezdte a tornát összefoglaló beszámolóját Huszár Árpád, a Madárfészek-Godako Ökölvívó Akadémia vezetője. A szegedi Fesztivál Kupán a székelyföldi akadémia képviselői mellett magyarországi, szlovákiai, szerbiai, ausztriai és más romániai bokszolók alkották a mezőnyt. Amint arról az akadémistákat edzőként is irányító Huszár Árpád beszámolt, a 2007-ben születettek mezőnyében Benedek Péter a szombati elődöntőben és vasárnap a döntőben is bebizonyította, hogy korosztálya legtehetségesebb ökölvívói közé tartozik.

Egyik mérkőzésén sem engedett esélyt ellenfelének. Az elődöntőben egy korábban már nemzetközi szinten is eredményeket elérő ellenfelet kényszerített arra, hogy feladja a meccset – mondta az edző.

Benedek Péter teljesítményére sokan felfigyeltek, megkapta korosztálya legügyesebb, legképzettebb sportolójának járó különdíjat is.

Fotó: Facebook/Madárfészek-Godako Ökölvívó Akadémia

Búzás Róbert a 2008-asok korosztályában győzött kétszer is, elhozva ezzel az első helyért járó kesztyű trófeát. Szintén gyergyószentmiklósi sportoló karját emelték fel a 2004-es születésűek között is, Csiki Róbert akkora fölénnyel bokszolt, hogy ellenfele edzői a második harmadban bedobták a törülközőt. Ionică Popa az elődöntőben ugyan 3:2-es pontozással alulmaradt, de nagyon egyenlő küzdelemben, ahol akár fordított eredmény is születhetett volna. Végül bronzéremért küzdhetett, amit meg is szerzett. Szintén bronzérmes lett Tóth Szabolcs, aki egy öt kilóval nehezebb bokszolóval szemben is vállalta a mérkőzést, és szépen helytállt. Pál Szilveszter bemutató mérkőzésen bokszolt, akárcsak Kolumbán Róbert – tudtuk meg.

Fotó: Facebook/Madárfészek-Godako Ökölvívó Akadémia

Huszár Árpád kiemelte, hogy a Fesztivál Kupán jelen voltak Székelyudvarhely bokszolói is, akik szintén a Madárfészek-Godako Ökölvívó Akadémia kötelékébe tartoznak. Dobes Zoltán edző vezetésével ők is szép eredményeket értek el. „Házimeccsen” találkozott, bemutatót vívott Kolumbán Róbert és Teslovan Amelián, majd bemutatkozott Antal Levente és Szász Loránd is, aki a tavalyi ifjúsági országos bajnokkal tudott egyenrangú ellenfél lenni élete első meccsén. Nagyon pozitív az összkép – teszi hozzá Huszár Árpád a Madárfészek-Godako Ökölvívó Akadémia vezetője.