Csak egy félidőt bírta Aradon az FK Csíkszereda

Dobos László 2019. augusztus 17., 14:38

Harmadik mérkőzésén harmadik 3–0-s győzelmét aratta az UTA a román labdarúgó 2. Liga 2019–2020-as idényében. Az aradiak szombaton délben az FK Csíkszereda ellen nyertek hazai pályán. Mindhárom találat a második félidőben született.

Meccsnézés a Mikó-vár udvarán. Sokan voltak kíváncsiak Fotó: Pinti Attila

Közel 30 Celsius-fokos hőségben, műgyepes pályán, 3000 néző előtt játszották szombaton délben az UTA–FK Csíkszereda mérkőzést, amelyet Csíkszeredában a Mikó-vár udvarán, kivetítőn is lehetett követni – Ráduly Róbert Kálmán polgármester helyszíni közvetítésében. A Csíki Székely Múzeum udvarán több száz sportbarát nézte végig a csíki futballcsapat aradi vendégszereplését.

Az első félidőben egyenlő ellenfele volt az UTA-nak a vendég székelyföldi együttes.

Az első kapura lövést a csíkiak részéről jegyeztük, a 10. percben Jebari bombája a kapu mellett szállt el. Két perccel később az aradiak lőhettek kapu felé, de Miculescu az oldalhálót találta el. Komoly gólszerzési lehetősége volt a 13. percben az FK-nak, Bara jobb oldali felfutását centerezés követte, a laposan kapu elé ívelt labdát azonban Hodgyai nem érte el. Az 15. percben Erdei lőtt a 16-os vonal környékéről az UTA kapja felé, de Iacob kapus magabiztosan védett. A 33. percben egy büntetőterületen belül történt helyzetet követően 11-es kértek a házigazdák, de a játékvezető Tomozeinek sárga lapot mutatott fel színlelésért.

Fotó: Pinti Attila

Az első nagy UTA-helyzet a 35. percben alakult ki,

amikor Rus veszélyes lövését szögletre mentette Ljuljanovic, az FK kapusa. Szünetig még volt egy vendéghelyzet, de a kapu előtti kavarodásban a hazaiak menteni tudtak.

{A}

Szünet után az UTA előtt adódott az első gólhelyzet, de Bustea nem találta el a kaput. Az 52. percben Jebari ugratta Hodgyait, aki mintegy 15 méterről kapu fölé lőtte a labdát.

Az 54. percben megszerezte a vezetést az UTA:

Ciprian Rus tört be két védővel a hátán az FK büntetőterületére, ahol mintegy 14 méterről a kapus mellett a hálóba lőtte a labdát (1–0). Az 56. percben szabadrúgáshoz jutott az FK, de Majzik a sorfalba lőtte a labdát. A következő percekben rohamozott az UTA, a 64. percben Rus lövését öklözte Ljuljanovic, egy perccel később Miculescu lövésénél mentett a csíki kapus. A 72. percben Isac lőtt kapu mellé, majd Lorenzi és Miculescu próbálkozásai maradtak eredménytelenek.

Fotó: Pinti Attila

A 85. percben egyenlíthetett volna az FK,

Majzik jobb oldali beadását Olivares a rövid sarok felé, de a kapu mellé lőtte. A 87. percben növelte előnyét az UTA: Buhăcianu viharzott el megállíthatatlanul a bal oldalon, majd mesterien Rus elé tálalt, aki közelről a rövid alsó sarokba lőtte a labdát (2–0). A hosszabbításban büntetőt harcoltak ki a házigazdák, Oroian szereléséért 11-est ítélt a játékvezető, a tizenegyest pedig Octavian Ursu értékesítette (3–0).

A következő fordulóban augusztus 24-én, szombaton 11 órától az FK Csíkszereda a Dunărea Călăraşi együttesét fogadja.

Fotó: Pinti Attila

Labdarúgó 2. Liga, 3. forduló:
Aradi UTA–FK Csíkszereda 3–0 (0–0),
gólszerzők: Ciprian Rus (54., 87.), Octavian Ursu (90+2., büntetőből).
UTA: Florin Iacob – Marius Tomozei, Cristian Melinte, Florin Ilie, Bogdan Stancu, Diego Lorenzi, Denis Hrezdac (Damian Isac, 60.), David Miculescu, Ciprian Rus, Cristian Bustea (Octavian Ursu, 53.), Valentin Buhăcianu (Alexandru Oroian, 90.). Vezetőedző: Bálint László György.
FK Csíkszereda: Damir Ljuljanovic – Majzik Adrián, Slobodan Lalic, Csonka Bonifác, Simó Csongor, Eder Gonzales, Veres Szilárd, Bara Levente (Barta Norbert, 81.), Soufiane Jebari, Erdei Carlo (Magyari Szilárd, 63.), Hodgyai László (Raul Julia Olivares, 53.). Vezetőedző: Valentin Suciu
Játékvezetők: Mihai Amorăriţei (Câmpina), Ionuţ Marius Bobe (Videle), Alexandru Filip (Temesvár).
Megfigyelők: Iulian Spătaru, Romeo Malac (mindketten Temesvár).

További eredmények:
Resicabányai CSM–Pandurii Lignitul Tîrgu Jiu 3–1,
Viitorul Pandurii Târgu Jiu–CS Mioveni 0–1,
Gloria Buzău–Sportul Snagov 7–0,
Bukaresti Metaloglobus–Temesvári Ripensia 3–0,
FC Argeş Pitești–Kolozsvári Universitatea – szombat 15.30,
Temesvári Poli–Bukaresti Daco-Getica – szombat 18.00,
Concordia Chiajna–Konstancai Farul – vasárnap 13.00,
Dunărea Călăraşi–Petrolul Ploiești – vasárnap 15.30,
Turris Oltul Turnu Măgurele–Bukaresti Rapid – kedd 18.45.

{S1}