Belov a Sportklubnál marad

Dobos László 2019. augusztus 17., 10:37

A következő idényben is a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapatának játékosa lesz az orosz Vjacseszlav Belov. Ő a hetedik idegenlégiós a csíki kék-fehéreknél.

Vjacseszlav Belov. Szeptembertől újra kék-fehérben. Korábbi felvétel Fotó: Halmágyi Zsolt

A hírt a közösségi oldalán jelentette be a Sportklub. „A harmadik szezonját kezdi meg csapatunkban az igencsak tapasztalt és megbízható hátvédünk, Vjacseszlav Belov. A 36 esztendős, remek lövőerővel rendelkező hátvédünk az elmúlt két szezonban

nagy erősségünk volt, stabilitást adott, és a folytatásban is ezt várjuk tőle.

Így tehát a következő idényben is a csapatunk tagja marad a 72-es mezzel játszó hátvéd, aki Andrej Taratuhinnal egyszerre, augusztus végén érkezik vissza Csíkszeredába” – olvasható a közleményben.

Fotó: Halmágyi Zsolt

A Csíkszeredai Sportklub jelenleg hazai környezetben készül, az erőnléti edzések mellett

zajlanak a specifikus, jeges foglalkozások is, a csapat naponta felutazik Karcfalvára, a Felcsíki Műjégpályára.

A Sportklub részt vesz az augusztus 30. és szeptember 1. között Gyergyószentmiklóson megrendezendő Gyilkos-tó Kupa felkészülési tornán, ahol a házigazda Gyergyói Hoki Klub mellett a Fehérvári Titánok és a Bukaresti Steaua ellen lép majd jégre.

{K1}

Az Erste Liga alapszakasza szeptember 13-án kezdődik, a Sportklub szeptember 14-én játssza az első mérkőzését, amikor a Budapesti Schiller-Vasas HC együttesét fogadja a Vákár Lajos Műjégpályán.

A Sportklub kerete

Kapusok: László Arnold, Adorján Örs, Makszim Szamankov (fehérorosz).
Hátvédek: Papp Szabolcs, Flinta Botond, Salló Alpár, Gecse Hugó, Györfy Tihamér, Farkas Tamás, Bors Arnold, Láday Tamás, Gyenyisz Kuljas (orosz), Vjacseszlav Belov (orosz).
Csatárok: Becze Tihamér, Bíró Tamás, Eduard Căsăneanu, Fodor Csanád, Részegh Zsolt, Rokaly Szilárd, Rokaly Norbert, Sándor Zoltán, Andrej Taratuhin, Radim Valchar, Evan Brophey (kanadai), Kurtis McLean (kanadai), Josh Shalla (kanadai), Rod Pelley (kanadai).
Edzők: Jason Morgan (kanadai), Hozó Levente.