Több mint kétezer iskolás kap tanévkezdő csomagot Kovászna megyében

Székelyhon 2019. augusztus 16., 17:36

Névcédulával ellátott iskolatáska külön lányoknak és fiúknak, grafit és színes ceruza, tolltartó, szendvicses doboz és üzenőfüzet – ezekből a hasznos taneszközökből áll a Kovászna megyei önkormányzat idei Iskolatáska programjának csomagja.

Fotó: Vargyasi Levente

A 2019-2020-as tanévben több mint kétezer előkészítő osztályos kap iskolakezdő csomagot. A programra idén 123 ezer lejt különített el a megyei tanács, egy csomag értéke pedig 72 lej – tájékoztat közleményben Kovászna megye tanácsának sajtóirodája.

Az immár hét éve elindított programunk legnagyobb sikerét és elismerését az jelenti számunkra, hogy minden tanév első napján a gyerekek izgatottan várják az iskolatáskát és a benne rejlő kiegészítőket. A legmenőbb dolog pedig – ahogy mondják – hogy minden előkészítős lánynak és fiúnak egyforma táskája van

– fogalmazott Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke. Hozzátette: amellett, hogy örömet jelent a kicsiknek a táska, sok családnak nagy segítség is.

{A}

Az iskolatáskákat, a 2019-2020-as tanév első igazgatói értekezletével egybekötött találkozón adják át az oktatási intézmények vezetőinek szeptember elején, így

minden kisdiák az iskolakezdés napján, az asztalán találhatja majd az ajándékot

– derül ki a közleményből.