Holzindustrie Schweighofer: elkötelezettek vagyunk a párbeszéd iránt

Székelyhon 2019. augusztus 16., 12:36

Közleményben reagált a Neuer Weg Egyesület pénzgyűjtő akciójával kapcsolatban megjelent cikkünkre az osztrák Holzindustrie Schweighofer.

Archív

A román nyelvű replikában megfogalmazottak szerint „a Holzindustrie Schweighofer elkötelezett a nyitott és átlátható kommunikáció iránt”, a fenntartható beszerzési és ellátási folyamat követhetőségének érdekében pedig „nyitott kapukkal várják a civil szervezeteket”. A közleményben kiemelik, a Schweighofer számára kivételes fontossággal bír hatóságok törvénytelen fakitermelés visszaszorításában nyújtott segítsége.

{A}

Hozzáteszik, több alkalommal is meghívták a Neuer Weg elnökét, Johannes Kleint, illetve alelnökét, Hans Hedrichet, hogy „bármilyen témáról nyíltan és átláthatóan” beszéljenek, az egyesületi vezetők azonban vagy nem válaszoltak, vagy visszautasították a párbeszéd lehetőségét. „Amennyiben valaki megtagadja a kommunikációt, és közigazgatási pert indít, természetesen élünk a védekezés lehetőségével. Ugyanakkor ismételten párbeszédre hívjuk a Neuer Weg Egyesületet, és bízunk a pozitív válaszban” – emelik ki.

Végezetül hozzáteszik, „a bírósági eljárások során ismételten bebizonyosodott, hogy törvényesek a rétyi fűrészüzemnek kiállított engedélyek”.

{K1}