Az UTA vendégeként szerezne pontokat az FK

Dobos László 2019. augusztus 16., 11:42

Románia legeredményesebb vidéki futballcsapata, a hatszoros bajnok, kétszeres kupagyőztes UTA otthonában vendégszerepel szombaton délelőtt az FK Csíkszereda. Két forduló után az aradi gárda százszázalékos teljesítménnyel vezeti a 2. Liga rangsorát.

Edzésen az FK Csíkszereda. A fiúk napokon át készültek az aradi kiszállásra Fotó: Gábos Albin

Románia egyik legnépszerűbb vidéki csapata az UTA, a klubot 1945-ben alapította a textiliparos Neumann báró, Întreprinderea Textila Arad (ITA) néven, az UTA nevet 1958-tól használják. Az aradi klub aranykorszaka 1946 és 1972 között volt, amikor hat bajnoki címet és két kupagyőzelmet arattak, de nemzetközi porondon is nagy hírnévre tett szert, amikor az 1970–1971-es BEK-sorozatban az első fordulóban idegenben lőtt góllal búcsúztatta a sorozat címvédőjét, a holland Feyenoord Rotterdam csapatát.

Ismert edző az UTA kispadján

A korábban az FK-t is irányító Bálint László György edző által felkészített UTA az idei bajnokságban az első két mérkőzést egyformán 3–0-ra nyerte, előbb hazai pályán verte a Dunărea Călărași együttesét, majd idegenben a Petrolul Ploiești gárdáját. Az FK Csíkszereda az első fordulóban 1–0-s vereséget szenvedett Buzăuban, a másodikban pedig nagyon jó játékkal hazai pályán 3–0-ra győzött a Bukaresti Metaloglobus ellen.

Fotó: Gábos Albin

Valentin Suciu, az FK Csíkszereda vezetőedzője szerint az UTA nagyon belehúzott, az első két fordulóban két feljutásra pályázó együttest, a Călărași-t és a Ploiești együttesét győzte le.

Nehéz, nagyon nehéz mérkőzés vár ránk. Kielemeztük az UTA játékát, és reméljük, hogy a játékukban nyitva hagyott kapukat ki tudjuk használni.

Ugyanakkor bízom benne, hogy nem fogunk nagy hibákat elkövetni a védekezésben. Célunk, minél jobb eredményt elérni Aradon, ponttal, pontokkal térni haza. Eltiltott játékosunk nincs, Logon kivételével a keret összes tagja egészséges”.

Fotó: Gábos Albin

Mivel az aradi csapat új stadionja még nem készült el, a szombaton délelőtt 11 órakor kezdődő UTA–FK Csíkszereda mérkőzést műfüves pályán, a Motorul stadionban rendezik.

Labdarúgó 2. Liga, a 3. forduló programja:

szombaton 11 órától:
Aradi UTA–FK Csíkszereda,
Resicabányai CSM–Pandurii Lignitul Târgu Jiu,
Viitorul Pandurii–CS Mioveni,
Gloria Buzău–Sportul Snagov,
Bukaresti Metaloglobus–Temesvári Ripensia,

szombaton, 15.30-tól:
FC Argeş Pitești–Kolozsvári Universitatea,

szombaton 18 órától:
Temesvári Poli–Bukaresti Daco-Getica;

vasárnap 13 órától:
Concordia Chiajna–Konstancai Farul,

vasárnap 15.30-tól:
Dunărea Călăraşi–Petrolul Ploiești;

kedden 18.45-től:
Turris Turnu Măgurele–Bukaresti Rapid.

Szurkolói udvar a Mikó-várban

Szurkolói udvart hoz létre szombaton az FK Csíkszereda labdarúgóklub és Csíkszereda önkormányzata a Csíki Székely Múzeum udvarán, ahol élőben lehet követni délelőtt 11 órától az FK Csíkszereda aradi 2. ligás focimeccsét. A szurkolók ledfalas kivetítőn nézhetik a találkozott, a felszerelést az önkormányzat biztosítja. Ezt a meccset egyetlen tévétársaság sem közvetíti, ezért az FK Csíkszereda – a Román Labdarúgó-szövetség külön engedélyével – szerződést kötött egy bukaresti szakcéggel, amely három operatőrrel forgatja majd az UT Arad elleni meccset. A Mikó-vár udvarára a belépés díjtalan.