Szent István-búcsúkat ülnek a hétvégén

Molnár Melinda 2019. augusztus 16., 10:27

Magyar népünk első, államalapító szent királyára, az erdélyi egyházmegye alapítójára, Magyarország fővédőszentjére emlékeznek liturgikus ünnepét elővételezve az alábbi, a nevét viselő és patronátus alá tartozó településeken.

Csíkszentkirályon is búcsút ülnek a hétvégén. Archív Fotó: Farkas Tamás

Ákosfalván szombaton 11 órakor kezdődik a búcsús szentmise. A szentbeszédet Korom Imre, a gyergyószentmiklósi Munkás Szent József Egyházközség plébánosa mondja.

Csíkszentkirály plébániatemplomában vasárnap 12 óra perckor Kovács Zsolt csíkszentmártoni plébános lesz az igehirdető. Ugyanazon a napon és időpontban ülik a borzonti búcsút, hasonlóképpen székelyszentkirályit, ahol Jánosi Gellért székelyvarsági plébános prédikál.

{A}

Ugyanakkor Hargitafürdőn, a pálos atyák templomának búcsúján részt vesz Csóka János tartományfőnök, a szentmise főcelebránsa és szónoka Bereczki Attila újmisés gelencei segédlelkész lesz.

Gyergyóbékáson, a gyergyószentmiklósi Munkás Szent József, az anyaegyházközség plébánosa, Korom Imre mondja a homiliát a vasárnap 13 órakor kezdődő szentmisén. Mikházán, az ugyanakkor kezdődő templombúcsún Birton Róbert Attila székelykáli plébános lesz a vendégszónok.