Visszatért Kolozsvárra a CFR többmilliós csatára

Horváth Bálint Ottó 2019. augusztus 15., 20:02

A Kolozsvári CFR csütörtökön hivatalos honlapján bejelentette Lacina Traore szerződtetését. Az elefántcsontparti csatár nyolc év után tért vissza a kolozsvári klubhoz, ahol elkezdődött pályafutása az európai labdarúgásban.

Lacina Traore legutóbb a tavaszi szezonban az Újpestnél játszott. Fotó: Facebook/Újpest FC

Lacina Traore érkezéséről már hetek óta szóltak a hírek, a CFR vezetősége azonban csak nemrég egyezett meg a játékossal, aki az előző szezon második felében Magyarországon, az Újpestnél játszott, de nem érkezett vissza a csapat felkészülési időszakának kezdetére, még az edzőtáborba sem. Emiatt magyarországi sajtóhírek szerint az Újpest a Nemzetközi Labdarúgó-szövetséghez akart fordulni, de mivel Traore megállapodott a CFR-rel, ezt végül mégsem tette meg.

Traore jelenleg nincs formában, így egy ideig biztosan nem lép pályára.

Mint ahogyan a kolozsváriak vezetőedzője, Dan Petrescu korábban nyilatkozta, a játékos gyenge fizikai állapotban van. Ez teljesen érthető, hiszen kihagyta a teljes nyári felkészülést, tétmérkőzést pedig már több mint három hónapja nem játszott.

{A}

A 29 éves csatár a kolozsvári együttesnél kezdte pályafutását Európában, a CFR-nél 2008 és 2011 között játszott, 63 mérkőzésen 19 gólt lőtt és 6 gólpasszt adott.

Ez idő alatt egyaránt kétszer nyerte meg a román bajnokságot és a kupát is.

A CFR mezében az AS Roma elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen 2010-ben. Archív Fotó: Agerpres

Ezután Oroszországba igazolt a Kuban Krasznodarhoz, ahol már dolgozott együtt Dan Petrescuval. Az orosz klub hatmillió eurót fizetett érte cserébe a CFR-nek, ez volt a legnagyobb összeg, amelyet a kolozsvári alakulat egy játékosért kapott.

A Kubannal mindössze egy idényt töltött, majd leigazolta az Anzsi Mahacskala, amely

18 millió eurót fizetett érte.

Aztán 2014 januárjában a Monacóhoz szerződött, amely azonban többször is kölcsönadta sorra az Evertonnak, a CSZKA Moszkvának, a Sporting Gijónnak és az Amiens-nek.

Traoré az elefántcsontparti válogatottban tizenhárom alkalommal lépett pályára, és négy gólt szerzett. Tagja volt a 2015-ben Afrika-kupát nyerő csapatnak is, de 2017 óta nem kapott behívót.