A bajnokot is legyőzné a Sepsi OSK

Horváth Bálint Ottó 2019. augusztus 15., 15:37

Erdélyi rangadót rendeznek a labdarúgó 1. Liga 6. fordulójában, a szombati játéknapon a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK a bajnoki címvédő és éllovas Kolozsvári CFR-t fogadja. Az eddigi hét egymás elleni találkozójukat mind a kolozsvári együttes nyerte.

Ilyés Róbert szerint a játékosok megfeleően felkészültek a szombati mérkőzésre. Korábbi felvétel Fotó: Barabás Ákos

Két jó formában lévő együttes mérkőzik meg szombaton 21 órától a sepsiszentgyörgyi stadionban. A házigazda háromszékiek az előző meccsükön négy döntetlen után megszerezték szezonbeli első győzelmüket az Universitatea Craiova pályáján, míg a kolozsváriak vezetik a bajnokságot, ráadásul a Bajnokok Ligájában is kiválóan menetelnek, és közel vannak a főtáblára jutáshoz.

{K1}

A Sepsi OSK mérkőzést felvezető csütörtöki sajtótájékoztatóján Ilyés Róbert másodedző – aki ezen a találkozón is helyettesíti az eltiltott László Csaba vezetőedzőt – úgy nyilatkozott, számukra ez a legnehezebb mérkőzés a szezonkezdeten.

Úgy vélem, a craiovai győzelem után motiváltabbak vagyunk, és bízunk benne, hogy ezt a meccset is megnyerjük. Továbbá az is fontos, hogy feljebb jussunk a tabellán, az első öt-hat csapat közé

– mondta Ilyés Róbert, aki hozzátette, hogy nincsenek sérültjeik, a keret minden játékosa bevethető.

A Kolozsvári CFR a bajnokságban merőben más kezdőcsapattal játszik, mint a BL-mérkőzéseken. Ennek kapcsán Ilyés Róbert úgy fogalmazott, ezektől a játékosoktól is tartaniuk kell, hiszen az előző két idegenbeli meccsükön a Clinceni és a Chindia ellen négy-négy gólt rúgtak, és mivel kevesebb esélyt kapnak, sokkal veszélyesebbek, és bizonyítani akarnak.

{P2}

Kilyén Szabolcs – aki még nem mutatkozott be a Sepsi OSK-nál – elmondta, az első győzelmük után jó a hangulat az öltözőben és az edzéseken.

Hazai pályán fontos lesz a közönség, a szurkolóink hozzásegíthetnek minket a győzelemhez”.

A Sepsi OSK eddig hét tétmérkőzést (hat bajnoki, egy kupameccs) játszott a Kolozsvári CFR ellen, és még nem sikerült győznie, sőt még pontot sem szereznie, minden találkozót a vasutasok nyertek.

Labdarúgó 1. Liga, a 6. forduló programja:

pénteken:
17.00 Nagyszebeni Hermannstadt–Academica Clinceni,
19.30 Chindia Târgoviște–Bukaresti Dinamo,

szombaton:
21.00 Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK–Kolozsvári CFR,

vasárnap:
18.00 FC Botoșani–Universitatea Craiova,
21.00 Bukaresti FCSB–Jászvásári Poli,

hétfőn:
18.00 FC Voluntari–Medgyesi Gaz Metan,
21.00 Astra Giurgiu–FC Viitorul.

{S1}