Összejött a csoda: kiejtette a Celticet a CFR

Horváth Bálint Ottó 2019. augusztus 14., 00:05

Fantasztikus mérkőzés végén a Kolozsvári CFR 4–3-ra megnyerte a skót Celtic Glasgow elleni idegenbeli visszavágót a Bajnokok Ligája-selejtező harmadik fordulójában, és bejutott a play-off körbe, ahol a cseh Slavia Pragával mérkőzik meg.

Óriási teljesítményt ért el a kolozsvári csapat, bebiztosította részvételét az egyik európai kupasorozat őszi szezonjába. Korábbi felvétel Fotó: Facebook/Fotbal Club CFR

Közel hatvanezer néző előtt lépett pályára kedden késő este a kolozsvári együttes a legendás Celtic Park stadionban. Az elejétől bátran játszott a CFR, amely Ciprian Deac révén az első félóra végén vezetéshez jutott, amelyet a szünetig megtartott.

A folytatásban viszont a skótok hamar egyenlítettek, sőt fordítottak is. Aztán Omrani tizenegyesgóljával ismét Dan Petrescu csapata állt továbbjutásra. De csak nagyon rövid ideig, a Celtic ugyanis ismét átvette a vezetést. Negyedórával a vége előtt azonban Păun távoli lövése után Omrani másodszor is kiegyenlített.

Fotó: Facebook/Fotbal Club CFR

A 3–3-s eredmény a CFR továbbjutását jelentette, amely a végéig nagy nehézségek árán kihúzta kapott gól nélkül, sőt az utolsó percben Țucudean megnyerte a meccset a kolozsváriaknak.

A CFR továbbjutott a Bajnokok Ligája play-off körébe, és már csak egy lépés választja el a főtáblára jutástól. Ezt a cseh Slavia Prága ellen harcolhatja ki, a párharc első mérkőzését jövő héten kedden Kolozsváron rendezik. Ennek végkimenetétől függetlenül viszont a CFR már biztosan bejutott az Európa Liga csoportkörébe.

Esélyt sem adott a Dinamo Zágráb a Ferencvárosnak

A Ferencváros hiába várta valamivel jobb előjellel a horvát Dinamo Zagráb elleni visszavágót, nem tudott élni az idegenben elért 1–1-es eredmény jelentette minimális előnnyel. Ugyancsak kedden este Budapesten, a Groupama Arénában nagyarányú, 4–0-s vereséget szenvedett, így az Európa Ligában folytatja a jövő héttől. A csoportkörbe jutásért a Ferencváros az első meccsen idegenben 2–1-es előnyt szerzett litván Suduvával, vagy az izraeli Maccabi Tel-Avivval csap össze.

Labdarúgó Bajnokok Ligája, selejtező, 3. forduló, visszavágó:
Celtic Glasgow–Kolozsvári CFR 3–4 (0–1), összesítésben 4–5.
Gólszerzők: Forrest (51.), Edouard (61.), Christie (76.), illetve Deac (27.), Omrani (74., büntetőből, 80.), Țucudean (90+6.).
Celtic: Bain – Elhamed, Ajer, Simunovic – McGregor, Brown (Bayo, 88.), Ntcham (Griffiths, 83.), Forrest – Christie, Edouard, Johnston (Morgan, 75.). Edző: Neil Lennon.
CFR: Arlauskis – Susic, Vinicius, Burcă, Camora – Djokovic, Bordeianu, Aurelio (Păun, 77.), Deac – Rondon (Țucudean, 46.), Omrani (Mureșan, 84.). Edző: Dan Petrescu.
Vezette: Andris Treimanis (lett).

Ferencváros–Dinamo Zágráb 0–4 (0–1), összesítésben 1–5.
Gólszerzők: Ademi (16.), Petkovic (47.), Olmo (55.), Gojak (79.).