A kispadon sem ült, mégis a forduló edzője lett

Horváth Bálint Ottó 2019. augusztus 13., 17:00

László Csabát választotta a labdarúgó 1. Liga 5. fordulója legjobb edzőjének a Román Hivatásos Labdarúgóliga. A Sepsi OSK vezetőedzője eltiltását töltötte az Universitatea Craiova elleni idegenbeli mérkőzésen, mégis kiérdemelte az elismerést.

László Csaba a következő mérkőzésen sem irányíthatja csapatát a pálya széléről. Korábbi felvétel Fotó: Barabás Ákos

A sepsiszentgyörgyi együttes vasárnap megszerezte első győzelmét a bajnokságban, mégpedig úgy, hogy vezetőedzője, László Csaba nem segíthette játékosait a kispadról. A szakvezetőt ugyanis két fordulóra eltiltották, miután az előző játéknapon, az FC Viitorul elleni hazai találkozó végén az egyenlítő gólnál örömében belépett a pályára, és piros lapot kapott.

Ennek ellenére remekül felkészítette taktikailag csapatát, amely a hajrában szerzett góllal eldöntötte a mérkőzést.

Ezért a Román Hivatásos Labdarúgóliga a forduló edzőjének választotta László Csabát, aki a Sepsi OSK szombati, Kolozsvári CFR elleni hazai összecsapásán sem lehet ott a pálya szélén.

A szakvezető mellett a háromszékiek kapusa,

Fejér Béla is bekerült a forduló legjobbjai közé, nem kevesebb, mint hat védésével hozzájárult a csapat sikeréhez.

Érdekesség, hogy a bajnokság első öt fordulójában három alkalommal a Sepsi OSK adta a forduló kapusát, hiszen kétszer Niczuly Roland szerepelt a listán.

Az 1. Liga 5. fordulójának csapata: kapus – Fejér Béla (Sepsi OSK), védők – Ricardinho Varzim (FC Voluntari), Bradley Diallo (Jászvásári Poli), Andrei Mureşan (Kolozsvári CFR), Mihai Velisar (Gaz Metan), középpályások – Adrian Păun (Kolozsvári CFR), Nicandro Breeveld (Jászvásári Poli), Bogdan Barbu (Academica Clinceni), Ovidiu Horşia (Jászvásári Poli), csatárok – Stefan Ashkovski (FC Botoşani), Sergiu Buş (Gaz Metan). Edző: László Csaba (Sepsi OSK).