Iskolakezdésre a teljes Maros-híd járható lesz, félig felújítva

Simon Virág 2019. augusztus 13., 15:15

Előbbre hozták a marosvásárhelyi Maros-hídon végzendő munkálatok határidejét, így tervek szerint már iskolakezdésre befejezik a javítást – tudtuk meg a városháza sajtóirodájától.

Szeptember elejéig még a hídon lesznek a munkagépek Fotó: Gálna Zoltán

A hídon – normális körülmények között – négy sávon zajlik a közlekedés, az elmúlt időszakban, a nyári vakáció ideje alatt két sávon javításokat végeztek, ezért kétsávosra szűkült a forgalom. Ez gondot okozott különösen a reggeli és kora délutáni órákban, amikor hosszabb sorok alakultak ki. A kivitelező azt vállalta, hogy szeptember 10-re befejezi a két sáv felújítását, illetve a tartószerkezet megerősítését.

Ezt az időpontot hozták előre szeptember 6-ra. Ez azért fontos, mert iskolakezdés után jóval nagyobb forgalom lesz a belvárost az Egyesülés negyeddel és több nagyközséggel összekötő hídon.

Két sávot felújítottak, kettő marad jövő nyárra Fotó: Gálna Zoltán

A kolozsvári kivitelező azonban korántsem fejezi be a munkálatokat szeptember 6-ra, csak abbahagyja,

és aztán jövő nyáron folytatja, szintén a vakációban. A szerződés értelmében a nagylélegzetű, kormánypénzből végzett hídfelújítási munkálat határideje 2020 szeptembere.

A nagyvakációban végig dolgoztak Fotó: Gálna Zoltán

A városháza vállalta, hogy iskolakezdésig betömi a felújításból most kimaradt két sávon lévő gödröket, hogy lehessen elfogadható körülmények között közlekedni a félig kész hídon.

{A}