A székely birkózók országos bajnokok

Józsa Csongor 2019. augusztus 13., 14:02

Nem volt ellenfelük, nagyon simán tudta le a serdülő korosztályban kiírt csapatversenyt a székelyudvarhelyi és marosvásárhelyi szabadfogású birkózókból álló közös együttes. A soron következő megmérettetésekre is egyesült erővel mennek.

A közös bajnokcsapat Fotó: Facebook/Gyarmati Ferenc

Az elmúlt hétvégén Marosvásárhelyen rendezték a 15–17 éves korosztály, azaz a serdülők országos csapatbajnokságát. A szakszövetség igencsak rossz időpontra írta ki a finálét, hiszen a sportolók éppen vakációznak, így nem is csoda, hogy csupán négy együttes jelent meg szabadfogásban.

A Székelyudvarhelyi ISK és a Marosvásárhelyi ISK ebben az évben megállapodást kötött, mely alapján közös csapattal neveznek – ezt a versenyszabályzat megengedi. A Katona László, Bodrogi Csaba, Balázs Imre, Fazakas Csaba és Gyarmati Ferenc által irányított fiatalok egyaránt 9–1-re múlták felül a CSS Tâgoviște és a Resicabányai ISK gárdáit, ez a két diadal pedig azt jelentette, hogy ők lettek az idei aranyérmesek.

{A}

A közös együttes tagjai: Márton Hunor (45 kg-os súlycsoport), Balázs Ottó (48), Pál Zsolt (51), Kaffai Botond (55), Gombos Erik (60), Beke András (60), Alex Matea (65), Csíki Ervin (71), Biró Krisztián (80), Adonis Bucur (80), Alberto Tănase (92) és Alex Monai (110).

Legközelebb szeptember elején lép szőnyegre újból az udvarhelyi-vásárhelyi alakulat, ekkor rendezik az ifik számára az országos csapatbajnokságot.