Csendőrt vert négy graffitiző fiatal

Simon Virág 2019. augusztus 12., 20:25

Négy fiatal bántalmazott egy szolgálatban lévő csendőrt Marosvásárhelyen hétfőre virradóan – számolt be az esetről a Székelyhonnak Vasile Marjan, a Maros megyei csendőrség sajtószóvivője.

Képünk illusztráció Fotó: Veres Nándor

Mint elmondta, az ügyeletben lévő csendőr Marosvásárhelyen, a Kárpátok sétányán lévő számvevőszéki épületnél teljesített szolgálatot, amikor a térfigyelő kamerákon keresztül látta, hogy négy fiatal falfirkákkal akarja „díszíteni” az épületet. A helyszínre sietett, hogy ezt megakadályozza, de ekkor a négy fiatal megtámadta őt.

A fiatalok lábon rúgták a csendőrt, több ütést mértek az arcára olyannyira, hogy felszakadt a bőr a szeme alatt, majd elszaladtak.

A megsebesített csendőr értesítette társait, akik a rendőrökkel együtt a helyszínre érkeztek. A mentőszolgálat munkatársai is a helyszínre siettek, és ellátták az arcán megsebesült csendőrt, akit így egy társa helyettesített az éjszakai szolgálatban.

Mint Vasile Marjan elmondta, a csendőrök a rendőrökkel együtt folytatják a nyomozást, hogy kiderítsék, kik voltak a tettesek.

{A}