XX. Nagyboldogasszony Napok Csíkkarcfalván

Székelyhon 2019. augusztus 13., 09:07

Huszadik alkalommal szervezik meg Csíkkarcfalván a Nagyboldogasszony Napokat.

Fotó: Veres Nándor

Csütörtökön 12.30 órától kezdődik a búcsús szentmise, majd 17 órától a helyi piactéren kulturális programokkal folytatódik az ünnep. A színpadon gyermek-néptánccsoportok lépnek fel, ezután következik 17.30 órától a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes folklórműsora. 19 órától a gyergyószentmiklósi No Sugar zenekar gondoskodik a jó hangulatról, 21 órától pedig a Slágerebbje lép színpadra. 23 órától a TakeOver zenél a szabadtéri bálon.

Pénteken 10 órától bográcsos piknikre hívják az érdeklődőket, a főzőverseny ideje alatt a községbeli zenészek biztosítják a zenei aláfestést. 14 órától közös ebéd lesz, majd 15 órától fellép a Karcfalvi-Csíkjenőfalvi Gyermek és Ifjúsági Fúvószenekar, őket követi a Csíkmadarasi Népi Zenekar. 19.30 órától a Pityes2es és Gyufa műsora következik, majd 21 órától Arnold Bowman lemezlovas zenél.

Állandó programpont egy emlékkiállítás Imacsokrok Márton Áron püspöknek a Gyulafehérvári Főegyházmegyei Levéltár gyűjteményéből címmel, amely a plébánia kápolnájában tekinthető meg.