Törvénytelen hulladéklerakás helyszínévé vált a csíktaplocai terület

Iszlai Katalin 2019. augusztus 12., 22:13

Visszatérő „kellemetlenségre” hívta fel figyelmünket egy csíkszeredai férfi: a taplocai elkerülő út mellett található magánterületre ismeretlen személyek folyamatosan szemetet hordanak, a törvénysértés mellett pedig az élővilágot is veszélyeztetik ezáltal.

Fotó: Pap Jenő

Ismét törvénytelen hulladéklerakás történt azon a csíkszeredai magánterületen, ahol már tavaly is láthattunk egy hatalmas szeméthalmot. A visszatérő problémára egy helybéli férfi, Pap Jenő hívta fel a figyelmünket, aki a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemen Csíkszeredai Karának hallgatóival már többször is önkéntesen tisztította meg a taplocai elkerülő út mellett található zöldövezetet.

Fotó: Pap Jenő

A fiatalember elmondása szerint folyamatosan szembesülnek ezzel a „kellemetlenséggel”, hiszen

sokan törvénytelenül szabadulnak meg az építkezési munkálatokból származó és egyéb jellegű hulladéktól.

{A}

Meglátása szerint azért is választják a visszatérő szemetelők a törvénytelen lerakás helyszínéül az említett zöldövezetet, mivel a magas bokrok miatt azt remélik, hogy tettük nem vehető észre. Csakhogy ott számos növény- és állatfaj él, többek között vadrécék, vidrák, hódok, gémek és daruk, ezért a törvénytelen hulladéklerakás az élővilágot is veszélyezteti.

Fotó: Pap Jenő

Hozzátette: igaz, hogy a városban lehetne gördülékenyebb a hulladékelszállítás, az viszont mégsem megoldás, hogy sokan oda dobják a szemetüket, ahová érik. Zárásként kiemelte: arra kéri az ismeretlen tetteseket, hogy sem az említett területre, sem máshová ne rakják le törvénytelenül a hulladékot, hiszen így hiába takarítanak önkéntesek számos helyszínen, a természet sohasem lesz tisztább.