Elírás miatt érvénytelenítették a kórházigazgatói versenyvizsgát

Simon Virág 2019. augusztus 12., 15:55

Formai okok miatt a Maros Megyei Kórház vezetőtanácsa érvénytelenítette az egészségügyi intézmény igazgatói állásának betöltésére kiírt és már megkezdett versenyvizsgát. A döntés azután született, hogy az álláshirdetésben szereplő elírást írásban jelezték.

Illusztráció Fotó: Haáz Vince

A Maros Megye Tanácsa alárendeltségébe tartozó megyei kórházat jelenleg Ovidiu Gîrbovan vezeti, ideiglenes megbízással. Az igazgató állás betöltésére a versenyvizsgát augusztus 1–18. között szervezték meg, a jelentkezők a menedzseri tervüket és a jelentkezési iratcsomót július utolsó napjáig kellett benyújtsák. A megjelölt időpontig egyetlen személy jelentkezett, a jelenlegi megbízott menedzser.

{A}

A versenyvizsga folyamata elkezdődött, de közben augusztus 6-án az egészségügyi intézményt fenntartó megyei tanácshoz címzett beadványában Suciu Dragos Mihail rávilágított arra, hogy a versenyvizsga kiírása szerint a jelentkezők július 31-éig kellett benyújtsák a menedzseri tervet is tartalmazó jelentkezési iratcsomót, de a menedzseri terv összeállításához szükséges kórházi terepszemle július 8-a helyett augusztus 7-ére volt kiírva. Ezen időpont elírása miatt

a panaszos kérte, hogy érvénytelenítsék a versenyvizsgát.

A Maros megyei tanács a kórház vezetőtanácsára bízta a döntést. Mint Gáll Boglárka, a megyei kórház sajtószóvivője elmondta, a vezetőtanács a kiírásban szereplő időpont elírása miatt a versenyvizsga érvénytelenítéséről döntött, s az elkezdett folyamatot abbahagyták. Egyelőre nem döntötték el, hogy mikor írják ki újra.

Ovidiu Gîrbovan továbbra is ideiglenes jelleggel vezeti az egészségügyi intézményt, és szinte biztos, hogy jelentkezni fog a sorson következő versenyvizsgára is.