Maradtak még tandíjmentes helyek a Sapientián

Székelyhon 2019. augusztus 12., 13:57

Az őszi felvételire is maradtak tandíjmentes helyek a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemen: Csíkszeredában, Marosvásárhelyen és Kolozsváron összesen 165 ingyenes és 425 költség-hozzájárulásos alapképzéses helyet, a mesteri szakok esetében pedig 26 tandíjmentes és 135 tandíjas helyet hirdettek meg. 

Fotó: Haáz Vince

Az őszi egyetemi felvételin 165 ingyenes és 425 költség-hozzájárulásos alapképzéses helyet hirdet meg a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem (EMTE). A mesteri szakok esetében 26 tandíjmentes és 135 tandíjas hely várja a hallgatókat – számolt be közleményben az egyetem.

Mint írták, a csíkszeredai kar gazdasági informatika szakán a tandíjmentes és a költség-hozzájárulásos helyek is beteltek, így oda már nem lehet jelentkezni, illetve a kommunikáció és PR, valamint a szociológia szakok esetében is csak tandíjas helyek maradtak.

{A}

A Marosvásárhelyi Karon a számítástechnika, informatika, valamint a fordító és tolmács szakok esetében szintén beteltek a tandíjmentes helyek, míg a Kolozsvári Kar fotó-film-média szakán sem hirdetnek felvételit, mivel valamennyi hely betelt.

A fennmaradó szakok mindegyike tandíjmentes helyeket is kínál a szeptember elején startoló felvételin. A legtöbb ingyenes hely az agrár- és élelmiszeripari gazdaság szak és általános közgazdaság szak (Csíkszeredai Kar), az agrármérnöki szak, valamint infokommunikációs hálózatok és rendszerek szak (Marosvásárhelyi Kar) és a nemzetközi kapcsolatok és európai tanulmányok szak (Kolozsvári Kar) esetében várja a jelentkezőket.

Felvételi időpontok

Csíkszeredai Kar: 2019. szeptember 4–10., hétköznap 9–15 óra között, szombaton 9–13 óra között.
Marosvásárhelyi kar: 2019. szeptember 9–10., hétfő-kedd.
Kolozsvári Kar: 2019. szeptember 5–12. (a jog szakon 2019. szeptember 5–11.).

Az őszi felvételi további részleteiről az egyetem weboldalán tudhatnak meg többet az érdeklődők.