Szerb nyertes a marosvásárhelyi tenisztornán

Horváth Bálint Ottó 2019. augusztus 12., 10:06

A szerb Marko Tepavac nyerte a marosvásárhelyi Forza sportbázison megrendezett nemzetközi tenisztornát, miután a vasárnapi döntőben két játszmában, 7:6, 6:2 arányban legyőzte az argentin Hernan Casanovát.

Fotó: Facebook/Targu Mures ITF World Tennis Tour

Az ITF World Tennis sorozatába tartozó verseny győztese 2160 dollárral, illetve 10 ATP-ponttal gazdagodott, míg a döntő vesztese 1272 dollárt és 6 pontot kapott. Marko Tepavac a marosvásárhelyi sikerével tizennyolc pozíciót lépett előre, és jelenleg a 693. helyet foglalja el az ATP-világranglistán. Hernan Casanova előrébb tart, harmincnégy helyet javítva a 411.

A párosok versenyében az argentin duó, Hernan Casaniva és Facundo Juarez győzött, a döntőben 6:2, 7:6 arányban múlták felül a bolgár Gabriel Donevet és az amerikai Makszim Tihomirovot.

{A}

A román versenyzők közül a legjobban az 1059. helyen rangsorolt Vasile Antonescu teljesített, aki egyéniben az elődöntőig jutott. A két marosvásárhelyi teniszező, ifj. Doru Borșan és Șerban Mucenic az első fordulóban kiestek.

A helyi Tennis World Sportklub által szervezett 15 ezer dollár összdíjazású tornán több mint 80 versenyző vett részt többek között az Egyesült Államokból, Argentínából, Oroszországból, Ukrajnából, Szerbiából, Bulgáriából, Romániából és Magyarországról.