Nem egy helyen tanulnak a csekefalvi gyermekek, ám nyáron együtt táboroznak

Molnár Melinda 2019. augusztus 11., 21:18

A Székelykeresztúr közeli falubéli és ott vakációzó gyermekek számára egy nagyon várt közös pont immár tizenhét éve az unitárius egyházközség által szervezett kézműves- és bibliai tábor.

Fotó: Csekefalvi Unitárius Egyházközség

Idén az előző alkalmakhoz képest a kisebb, öt-tízéves gyermekek voltak többségben, a legnagyobbak tizennégy évesek voltak – tudtuk meg Moldován-Szeredai Noémi unitárius lelkésztől. A napközis tábor vezetésébe helyi unitárius önkéntesek is bekapcsolódtak: a korábbi évek volt táborozói és az Erdélyi Ifjúsági Egyesület önkéntesei.

{A}

Kézműves technikákat tanítottak, játszottak és együtt munkálkodtak a gyermekekkel. Különböző tevékenységeket lehetett kipróbálni a fafestésen, nemezelésen át a különböző papírtechnikák elsajátításáig. Így készültek a képeslapok, a gyöngyállatkák és gyönggyel díszített nemezelt karkötők is.

Fotó: Csekefalvi Unitárius Egyházközség

A hét minden napján tartották bibliaismereti foglalkozást, amelyek során kiemelt helyet kapott az istenhit megélése, valamint az imádság erejének megérzése. Szombaton pedig közös kirándulás lehetőséget ajánlottak a táborozók számára a Szejkefürdői Unitárius Találkozóra, így együtt utaztak és vettek részt egyházuk nagy nyári eseményén.

{K1}

A gyermekek számára a legnagyobb élményt a közösségben történt együtt dolgozás megtapasztalása jelentette. Nyaranként egyedi alkalom ez az a hét a gyülekezet gyermekeinek a kötetlen találkozására is, hiszen év közben más-más iskolába járnak, vagy csak a nagyszülők laknak Csekefalván. Az utcák nagyon forgalmasak, alkalmatlanok a közös játékra. Ezért az unitárius parókai árnyas udvarán biztonságban tudják a családok a nyaralókat, a gyermekek pedig játékosan szereznek ismereteket, miközben együtt vannak és kikapcsolódnak.

Fotó: Csekefalvi Unitárius Egyházközség

A lelkésznő számára is tartogatott örömforrásokat, kedves gesztusokat, igazi gyermeki őszinteséget, nyitott szívűséget a hét. Első nap két rajzzal érkezett egy kislány, amelyek témája Szeretem a tábort és Alig vártam, hogy jöjjek voltak. Már kora reggel felkelt, és mondta a nagymamájának: siessünk, nehogy elkéssünk. A tábor vasárnap hálaadással zárult az unitárius templomban.