Legyőzte a Craiovát a Sepsi OSK

Horváth Bálint Ottó 2019. augusztus 11., 20:04

Mindhárom pontot elhozta az Universitatea Craiova otthonából a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK, amely négy döntetlen után megszerezte első győzelmét az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság ötödik fordulójában.

Fotó: Facebook/Universitatea Craiova

László Csaba vezetőedző nélkül játszotta le a vasárnapi mérkőzést a Sepsi OSK. A háromszékiek szakvezetőjét két meccsre eltiltották, miután az FC Viitorul elleni hazai találkozó végén az egyenlítő gólnál örömében belépett a pályára, és piros lapot kapott. Helyette Ilyés Róbert másodedző irányította a csapatot Craiován.

Az elejétől a házigazda oltyán együttes uralta a játékot,

de kevés komoly helyzetet tudott kialakítani, Constantin távoli lövését Fejér kiütötte, Kelic fejese pedig kicsivel mellé ment. A Sepsi OSK szinte semmit nem nyújtott támadásban, az egyetlen lehetőséget a szünet előtt az U21-es játékost, Andrei Dumitert váltó Pavol Safranko – aki bemutatkozott a csapatban – rontotta el.

Fotó: Facebook/Universitatea Craiova

Fordulás után sem változott a játék képe, továbbra is a Craiova irányított, de kihagyta a kisebb helyzeteit, a vendégek pedig fegyelmezetten védekeztek. Aztán tíz perccel a vége előtt

a semmiből a Sepsi OSK megszerezte a vezetést,

Flores hosszú indításánál a becserélt Karanovic kihasználta a hátvéd, Acka hibáját, és átemelte a hazaiak kapusát. A végén gond nélkül megőrizte előnyét a sepsiszentgyörgyi csapat, amely négy döntetlen után és közel fél év elteltével nyert a bajnokságban, tette ezt az Európa Ligában szereplő ellenféllel szemben.

Fotó: Facebook/Universitatea Craiova

A Sepsi OSK a következő fordulóban ismét rangos ellenféllel, a címvédő és éllovas Kolozsvári CFR-rel mérkőzik meg, az összecsapást augusztus 17-én szombaton 21 órától rendezik Sepsiszentgyörgyön.

Labdarúgó 1. Liga, 5. forduló:
Universitatea Craiova–Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK 0–1 (0–0),
gólszerző: Karanovic (81.).
Universitatea: Pigliacelli – Borța, Kelic, Acka, Bancu – Ivanov, Qaka, Cicâldău, Bărbuț (Ioniță, 80.), Constantin (Mihăilă, 60.) – Roman (Fortes, 70.). Edző: Corneliu Papură.
Sepsi: Fejér – Dimitrov, Barisic, Tincu, Konongo – Vașvari, Andrezly, Fülöp (Karanovic, 71.), Flores (Bouhenna, 86.), Carnat – Dumiter (Safranko, 25.). Edző: László Csaba.
Vezette: George Rădulescu, Marius Nicoară, Gabriel Stroe.

További eredmények:
Kolozsvári CFR–Nagyszebeni Hermannstadt 3–0 (1–0),
Jászvásári Poli–Bukaresti Dinamo 2–0 (2–0),
Academica Clinceni–Chindia Târgoviște 3–1 (2–1),
Medgyesi Gaz Metan–Astra Giurgiu 1–0 (0–0),
Bukaresti FCSB–FC Voluntari 1–3 (0–1),
FC Viitorul–FC Botoșani 2–2 (1–1). 

{S1}