„Apám leszúrta anyámat” – állította a 112-es sürgősségi hívószámon telefonbetyárkodó fiatal

Simon Virág 2019. augusztus 09., 18:50

Apám leszúrta anyámat és elhagyta a lakást – ezt szöveget ismételgette az 112-es sürgősségi hívószám ügyeletes diszpécserének egy betelefonáló Maros megyében. Mint kiderült a 15 éves fiatal hazudott, a barátnője szüleit akarta „befeketíteni”.

Képünk illusztráció Fotó: Tamás Attila

Bosszúból telefonált be az 112-es sürgősségi hívószámra az a 15 éves szászrégeni fiatal, aki azt állította, hogy apja leszúrta anyját és elment otthonról.

Mint a Maros megyei Rendőrség sajtószóvivőjétől, Ramona Varoditól megtudtuk szerdán este 21 óra 30 perckor a 112-es sürgősségi hívószámon gyilkosságot jelentett be egy személy. A rendőrök kiszálltak a helyszínre, ahol kiderült, hogy a család mindhárom tagja, két felnőtt és egy kiskorú lány otthon vannak, és semmit nem tudnak a riasztásról. Csütörtökön a rendőrök tovább folytatták a nyomozást és kiderítették, hogy

a betelefonáló egy 15 éves fiatalember volt, aki megharagudott barátnője szüleire, mert azok tiltották a kapcsolatukat, és azért küldte a rend őreit az ő címükre.

A telefonbetyárkodó fiatalt megbírságolták.

{A}

Maros megyében az elmúlt években a 112-es sürgősségi hívószámra érkező hívások csaknem 70 százaléka nem volt sürgősségi eset. Van, aki azért tárcsázza az 112-öt, hogy megkérdezze, hogy mennyi egy közszolgáltatónak a telefonszáma, vagy, hogy bejelentse, hogy nem működik a kábelszolgáltatás, de

nem ritka, hogy ocsmány vicceket mondanak a ügyeleteseknek.

Az életmentő telefonvonalat hiába fenntartó személyekre, a hamisan riasztókra 500-1000 lejes pénzbírságot róhatnak ki. Országszinten csupán az esetek 1 százalékát tudják kideríteni a rendőrök.