Elszálltak a kivitelezési árak – új szerződés kell a Kisstadion befejezésére

Bíró Blanka 2019. augusztus 08., 21:20

Kénytelenek szerződést bontani a sepsiszentgyörgyi, már hét éve épülő Kisstadion kivitelezőjével. Idén a pénz meglett volna a befejezésre, azonban az eredetileg leszerződött áron már képtelenség folytatni a munkát.

Fotó: Bíró Blanka

Antal Árpád, a város polgármestere csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta, többéves szerződést kötöttek az építő céggel, a munkálatok annak függvényében haladtak, hogy mennyi pénzt szántak erre a célra a helyi költségvetésben, illetve mennyit kaptak az oktatási minisztériumtól.

Senki nem számított arra, hogy így elszállnak az árak, az építőanyag, az építkezésben a munkaerő tetemesen megdrágult, az eredeti összegből már nem lehet befejezni a Kisstadiont

– részletezte a polgármester. Ennek a forgatókönyvnek senki nem örül, de nincs más megoldás, a költségtöbblet finanszírozására az önkormányzatnak nincs törvényes alapja. Így

a szerződést felbontják, felmérik, eddig pontosan mi készült el, azt kifizetik, és a hátralevő munkálatokra új közbeszerzést írnak ki.

Fotó: Bíró Blanka

Antal Árpád abban bízik, ha sikerül aktualizált árakon megkötni az új szerződést, onnan kezdve felgyorsul a folyamat, és befejezik a sportlétesítményt.

{A}

A város 2005-ben egyezett meg a Mopaco kenyérgyárral, és a vállalat nevére telekkönyvezett, nyári színháznak is nevezett, 2500 négyzetméteres Kisstadiont átvette a város közvagyonába. A lerobbant létesítmény helyére a városi sportiskola számára építenek sportbázist, amelyet a lakosság is igénybe vehet, lesz sportszálló, aréna, műfüves focipálya, mélygarázs. A teljes beruházás értéke mintegy 14,5 millió lej, ehhez az oktatási minisztérium valamivel több mint ötmillió lejjel járul hozzá, a város fedezi a többit.