Előadásoktól a hangversenyeken át a koncertekig – első szabadegyetemét tartja a Hagyományok Háza

Székelyhon 2019. augusztus 08., 17:50

Első szabadegyetemét tartja a hétvégén Mikházán a Hagyományok Háza hálózat. Öt helyszínen – Csűrszínház, sátor, kultúrotthon, kántorlak és óvoda – több mint félszáz program várja az érdeklődőket.

Fotó: Barabási Attila Csaba

Délelőtt szakmai előadások lesznek a népviseletről, a népmese szerepéről, a népdalok gyűjtéséről. Pénteken 18 órakor a Barozda együttes Kájoni János és a népzene című koncertje hallgatható meg a mikházi ferences templomban, 20.30 órakor a Barozda együttes, a Heveder Banda, a Lelkes zenekar és az Öves együttes Generációk című közös koncertjére kerül sor a Csűrszínházban.

{A}

Szombaton 19.15 órai kezdettel a Kodály Zoltán Gyermek- és Ifjúsági Kar hangversenyének ad otthont a ferences templom, 20.30 órakor Kincses Marosszék címmel a Székely Mezőség, a Maros- és a Nyárádmente hagyományőrzőinek előadását lehet meghallgatni. Közreműködik a Maros Művészegyüttes zenekara és Kásler Magda.

A rendezvényekre jegyek a helyszínen válthatók, a teljes árú jegy 15 lejbe, a gyermek-, diák- és nyugdíjas jegy 10 lejbe kerül. A találkozót vasárnap 12 órától a Böjte Csaba ferences rendi szerzetes által bemutatott  szentmise zárja a mikházi ferences templomban.