Mindkét jelentkező elbukott a csíkszeredai helyi rendőrség igazgatói tisztségére kiírt versenyvizsgán

Kovács Attila 2019. augusztus 08., 15:32

Eredménytelenül zárult a csíkszeredai helyi rendőrség igazgatói tisztségéért kiírt versenyvizsga, mivel a jelentkezők egyike sem érte el a szükséges pontszámot.

Képünk illusztráció Fotó: Lukácsi Lehel

Korábban hárman nyújtották be a versenyvizsgán való részvételhez szükséges dokumentációt, de közülük egy személy esetében ez nem bizonyult teljesnek, így őt elutasították. A két vizsgázó közül az egyik Ábrahám Előd Lajos csíkszeredai önkormányzati képviselő, testnevelő tanár, korábbi élsportoló volt, a másik, Dorel Potra korábban több hasonló tisztség elnyeréséért is sikertelenül pályázott.

A vizsgabizottság által közzétett eredmények alapján az írásbeli próbán Ábrahám 53,17, Potra 54,66 pontot ért el a szükséges 70-ből, így mindketten sikertelenül vizsgáztak.

Az eredmények ellen pénteken 14 óráig lehet óvást benyújtani.

{A}

Az írásbeli próba kizáró jellegű, így, ha az óvások után sem változik a helyzet, ismét ki kell írni a versenyvizsgát. A tisztségre jelentkezők számára feltétel volt a mesterfokozatú egyetemi diploma közigazgatás, menedzsment, vagy az állás betöltéséhez szükséges szakterületen, és 7 év szakmai tapasztalat.