Zeteváralján készülnek az udvarhelyi asztaliteniszezők

Józsa Csongor 2019. augusztus 07., 17:00

Edzőtáborral indult a felkészülési időszak a Székelyudvarhelyi ISK-SZAK asztalitenisz-együttesnek. A versenyidény szeptember közepén kezdődik számukra, amikor az európai porondon szerepelnek. Magasabbra tették a mércét a férfi Szuperligában.

Lucian Filimon a Szuperligában sokat segíthet Fotó: Facebook/Lucian Filimon

Egy hétig Zeteváralján készül az együttes, a klub összes korosztályos csapata mellett a felnőttek is nekivágtak a munkának. „Huszonöt játékossal kezdtük el az edzőtáborozást, ez a hét csak a fizikai felkészülésről szól, napi három tréninget tartunk. A legfiatalabb játékosaink is itt vannak, meg természetesen az élvonalban szereplő asztaliteniszezőink” – mondta a klub edzője, György István.

{A}

Az ütők és a labdák jövő héten kerülnek elő, amikor Székelyudvarhelyen folytatódik a felkészülés. Ide érkezik a felnőtt együttes egyik idegenlégiósa, a vajdasági Cservik Krisztián, két ifjúsági szerb válogatottal. Harmadik csapatként egy angol klub csatlakozik. Napi két edzéssel gyakorolnak a sportolók. Jövő hétvégén ez egy utánpótlás kupával zárul.

„Augusztus a felkészülésről szól. Van meghívásunk egy szerbiai edzőtáborba, illetve egy budapesti versenyre is. Megpróbálunk ezeknek eleget tenni.

Szeptember közepén a nemzetközi porondon szerepelünk, az ETTU Kupában Spanyolországba utazunk. Itt lesznek az első hivatalos meccseink az új idényben”

– fejtette ki a szakember.

A férfi asztalitenisz Szuperliga első tornáját november elején játsszák. A Székelyudvarhelyi ISK-SZAK egy új igazolást mutatott be. A 40 éves Lucian Filimon jelenleg Franciaországban él, versenyez és edzősködik. A besztercei származású játékos többszörös román bajnok, ifi és felnőtt Európa-bajnokságokon állt a dobogón.

„Mivel a svéd Sebastian Loso és Cservik Krisztián már idegenlégiósként tagja a keretünknek, így román játékost kellett keresnünk. Olyat, aki erősítést jelent. Filimon igazi profi asztaliteniszező, hosszú az eredménylajstroma. Szerettünk volna első körben Székelyföldhöz kötődő sportolóval megegyezni, de ilyen szintű játékost nem találtunk.

Vele együtt az érmes helyezéseket célozzuk meg az új kiírásban”

– mondta el György István.

A Székelyudvarhelyi ISK-SZAK zsinórban harmadik idényének vág neki a Szuperligában, eddig a hatodik és az ötödik pozícióban végeztek a fiúk.