Dan Petrescu: tökéletes meccsre van szükségünk a Celtic ellen

Horváth Bálint Ottó 2019. augusztus 07., 12:07

A Kolozsvári CFR szerdán este a skót Celtic Glasgow együttesét fogadja a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörének odavágóján. A mérkőzésről a kolozsváriak vezetőedzője, Dan Petrescu sajtótájékoztatón nyilatkozott, szerinte csoda kellene ahhoz, hogy búcsúztassák ellenfelüket.

Dan Petrescu szerint csapatának várakozáson felül kell teljesítenie ahhoz, hogy kiharcolja a továbbjutást Fotó: Facebook/Fotbal Club CFR

A kolozsvári csapatot két mérkőzés választja el attól, hogy teljesítse célkitűzését, és bejusson az egyik európai kupasorozat csoportkörébe. Amennyiben ugyanis sikerül túljutnia a skót riválisán, kvalifikálja magát a Bajnokok Ligája play-off körébe – ahol a cseh Slavia Prága lenne az ellenfele –, és már bebiztosítja helyét legalább az Európa Liga csoportkörébe.

A CFR eddigi menetelése során két csapatot már kiejtett, a kazah FK Asztanát és az izraeli Maccabi Tel-Avivot, ezúttal azonban még nehezebb feladata lesz a skót bajnok ellen, amely a kolozsváriak vezetőedzője szerint egyértelmű favoritként várja a párharcot.

A hazai mérkőzéseken kiemelten fontos, hogy ne kapjunk gólt. Ehhez azonban a kapusunknak és a védelmünknek is remekül kell teljesítenie, de szerencse is kell hozzá, viszont nagyon nehéz lesz megállítani őket. Csoda lenne, ha kiejtenénk a Celticet.

Minden mellettük szól, a hagyomány, a költségvetés, a játékosok minősége. Mi csak szabadon igazolható játékosokat tudunk szerződtetni” – nyilatkozta Dan Petrescu.

A szakember úgy véli, tökéletes mérkőzést kell játszaniuk, és ahhoz, hogy esélyük legyen a továbbjutásra,

a szerdán 21 órakor kezdődő kolozsvári első mérkőzésen legalább 1–0-s győzelemre van szükségük.

Ezzel együtt azonban tisztában vannak azzal, hogy mi vár rájuk a jövő heti idegenbeli visszavágón, ahol a brit szurkolók által keltett fantasztikus hangulat közepette kell játszaniuk.

Bravúros Fradi-döntetlen Zágrábban

A magyar bajnok Ferencváros 1–1-es döntetlenre végzett a horvát Dinamo Zagreb otthonában a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörének kedd esti, első mérkőzésén. A Ferencváros már az elején hátrányba került, egy óra játékot követően viszont Sigér Dávid góljával egyenlített, így komoly esélyesként lépett elő. A párharc visszavágóját jövő héten kedden 21 órától rendezik Budapesten.

Labdarúgó Bajnokok Ligája, 3. selejtezőkör, odavágó:
Dinamo Zagreb–Ferencváros 1–1 (1–0),
gólszerzők: Olmo (7.), illetve Sigér (60.).