Elkezdte a munkát az FK Székelyudvarhely

Józsa Csongor 2019. augusztus 07., 09:52

Új kerettel, szakmai stábbal, kevesebb költségvetéssel vág neki a teremlabdarúgó 1. Liga soron következő, 2019–2020-as idényének a Futsal Klub Székelyudvarhely. A munkát ezen a héten indította az együttes, még nem teljes a csapat, többen vannak próbajátékon.

Mánya Szabolcs (középen, kékben) lett az új edző-játékos Fotó: Barabás Ákos

Hétfőn tartott először edzést az FK Székelyudvarhely. A nyári szünetben alaposan átalakult az együttes, a klub szűkösebb költségvetéssel számol, mint tavaly. Így alapjátékosok távoztak: Andrei Grigoraș a Galaci Unitedhoz, Miklós Tamás az FC Veszprémhez, Hadnagy István pedig a Csíkszeredai Imperial Wethez. Az FK nem hosszabbított Csala Zsolttal, Csoma Alpárral és Boda Krisztiánnal.

A kispadról felállt Jakab Zoltán, a szakember technikai igazgató lett, vagyis amolyan mindenes. Az új idényben Mánya Szabolcs lesz az FK edző-játékosa. Az első tréninget már ő tartotta a fiúknak, a tavalyi keretből Hegyi Zoltán, Szécsi Barna, Gálfi Artúr, Tifán Norbert, Kedei Barna, Jakab Tamás és Bálint Andor maradt.

Fotó: Barabás Ákos

„Ezen a héten napi egy edzéssel hangolunk, a munka érdemi részét jövő héten kezdjük el, akkor szeretném, ha lennének olyan napok, amikor két tréninget tartunk.

Egyelőre bővített keretről beszélhetünk, sok a fiatal játékos, meg kell néznünk, hogy közülük kikre lehet alapozni. A bajnokság kezdetéig egy hónap van, addig tesztmeccseket is kötnénk le

– mondta el az új tréner.

Az első edzésen tizennégyen voltak, Kedei Barna személyes okok miatt csak később csatlakozik a többiekhez, az ifi Hegyi Attila is igazoltan hiányzott. A tavalyi U19-es gárdából többen is a keret tagjai lesznek: Balázs Norbert, Balázsi Attila, Kerestély József és Sebestyén Norbert. Próbajátékra a magyar U19-es válogatott kapusa, Györfi Bálint, valamint a Korondi SE játékosa, Balázs László érkezett.

Visszatért az FK-hoz a tavalyi szezont a Dévai Autobergamónál lehúzó Bíró Attila.

{A}

Ami a bajnokságot illeti, eddig nyolc klub jelezte, hogy indul az 1. Ligában: a Csíkszeredai Imperial Wet, a Galaci United, a Dunărea Călărași, a Dévai Autobergamo, a Temesvári Informatica, az FK Székelyudvarhely, a Kolozsvári Clujana és a Marosvásárhelyi VSK. Mivel az előző pontvadászatban tíz csapat versengett a helyekért, a szakbizottságnak még el kell készítenie az új versenykiírást.

Az 1. Liga soron következő idényének sorsolását augusztus 12-én tartják, ekkor lesz hivatalos az új versenykiírás is. A bajnokság szeptember 7-én rajtol.

A kérdésre, hogy mire lesz majd képes az FK Udvarhely, Mánya Szabolcs így válaszolt: „Nem álmodozunk arról, hogy melyik pozíciót szereznénk meg. Nagy kihívás lesz számunkra az új bajnokság. Még nem tudjuk, hogy az ellenfelek milyen szintet képviselnek, de az szinte borítékolható, hogy a Csík–Galac–Călărași–Déva négyes elöl lesz. Mi minden egyes pontért küzdeni fogunk, ezt megígérhetem.”