SIC Feszt – egy életérzés

Bíró Blanka 2019. augusztus 06., 17:07

Közéleti előadásokkal, koncertekkel és bulikkal várja az érdeklődőket a csütörtökön kezdődő SIC Feszt – Székelyföldi Szabadegyetem. A Háromszéki Ifjúsági Tanács (HÁRIT) által szervezett rendezvény a hatodik kiadáshoz érkezett, helyszíne második éve a Sepsiszentgyörgy melletti Sugásfürdő.

Archív. • Forrás: SIC Feszt/Facebook

Kelemen Szilárd Péter, a HÁRIT elnöke elmondta, a fesztivált a „Székelyföld, mint életérzés” téma köré építik,

a Z generáció tagjainak tartanak előadásokat az egészséges életmódról, a környezetvédelemről, a gazdasági kérdésekről, az időmenedzsmentről, a közösségi média-használatról és az aktuálpolitikai témákról.

A szervezésbe több mint 150 önkéntest vontak be, akiknek önkéntes menedzsment képzést tartanak.

{A}

Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke úgy fogalmazott,

arra az üzenetre akarnak ráerősíteni, hogy ma sokkal több lehetőség van Székelyföldön a boldogulásra, mint tíz-húsz évvel korábban.

Szerinte a fesztivál remek lehetőség arra, hogy a fiatalok megfogalmazzák elvárásaikat a politikum felé, és megvitassák az aktuális témákat. A fesztiválon szombaton szervezik meg a családi napot, amikor Benedek Elek mesevilágát elevenítik fel, születésének 160. évfordulójára emlékezve.

A koncertsorozat csütörtök este a tavalyi X-Faktor győztes USNK csapat fellépésével kezdődik. Pénteken a Margaret Island, szombaton az ugyancsak X-Faktorból ismert Tamáska Gabi áll színpadra, míg vasárnap Curtis a meghívott fellépő. A késő este lemezlovasok szórakoztatják a fesztiválozókat: DJ Pici hegedűs kíséretében áll színpadra, DJ Brny-t pedig fúvószenekar kíséri, de fellép még DJ Pixa, DJ Shiver, Nick Havsen, és a japán DJ Yaksa. A helyi zenekarok közül s 4S Street, a Nihil és a Teddy Queen koncertezik Sugásfürdőn.