Felújítják, bővítik a borszéki járóbeteg-rendelőt

Gergely Imre 2019. augusztus 06., 20:00

Lényegesen bővül a borszékiek – és az odalátogató turisták – által igénybe vehető egészségügyi szolgáltatások köre, amint elkészül a járóbeteg-rendelő épületének felújítása. Az ütemterv szerint jövő év végére modern egészségháza lesz a fürdővárosnak.

A remények szerint 2020 végére készülnek el a felújítással Fotó: Borszék önkormányzata

A napokban írta alá Mik József polgármester Bukarestben azt a szerződést amely révén megtörténik az épület korszerűsítése. Ennek során a háromszintes ingatlan falait hőszigetelik és teljes körű belső felújítást is végeznek majd. Ez azt jelenti, hogy

átalakítják a belső tereket, kicserélik a víz és villanyhálózatot, illetve a fűtésrendszert

– derül ki a helyi önkormányzat közleményéből. Az épület fűtését a városi középületek hőellátását működtető, uniós pályázatból megvalósuló biomassza alapú távhőrendszerhez csatlakoztatva biztosítják majd.

{A}

Az épület egy liftházzal is bővül, melynek révén a mozgáskorlátozottak közlekedését könnyítik meg.

A beruházás teljes értéke 2,184 millió lej, amelyből az állami támogatás 1,627 millió lej.

Az 557 ezer lejes önrészen túl az önkormányzatnak a tervezéssel kapcsolatos költségeket is finanszíroznia kell. A megkötött finanszírozási szerződés aláírásához megvalósíthatósági tanulmány készült, most a kivitelezési tervek elkészítése jön. A városháza a következő időszakban írja ki erre a közbeszerzést.

Mik József reméli, hogy jövő tavasszal a munkálatok is elkezdődhetnek A beruházás révén bővíteni szeretnék a fürdőtelepülésen elérhető egészségügyi szolgáltatásokat. A 2020 végére elkészülő új egészségházban az eddig működő két fogorvosi és egy családorvosi rendelőkön túl fül-orr-gégészeti, nőgyógyászati, belgyógyászati, szemészeti, munkavédelmi orvosi, illetve pszichológiai szakrendelők is helyet kapnak majd.